GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στις Ανεξάρτητες Αρχές

Σε στάση εργασίας, από τις 12.00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου προχωρούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στις Ανεξάρτητες Αρχές. Η στάσ...


Σε στάση εργασίας, από τις 12.00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου προχωρούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στις Ανεξάρτητες Αρχές. Η στάση εργασίας γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα λειτουργίας τους.
«Οι αποφάσεις αυτές αφορούν ιδίως τη λειτουργία των αγορών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομείων και την προστασία του καταναλωτή, την υλοποίηση των προσφάτως θεσμοθετημένων αλλαγών στη δημόσια διοίκηση και τη διασφάλιση συνταγματικά κατοχυρωμένων ατομικών δικαιωμάτων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και τονίζεται ότι πολλές Αρχές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα στη λήψη αποφάσεων και επί της ουσίας αδυνατούν να ασκήσουν τις αρμοδιότητές τους.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται δυσχέρειες λειτουργίας αντιμετωπίζουν η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και ο Συνήγορος του Πολίτης (ΣτΠ).

1 σχόλιο

  1. Οι Ανεξαρτητες Διοικητικες Αρχες(ΑΔΑ) ιδρυθηκαν κατα τους εμπνευστες τους για να προσδωσουν περισσοτερη αντικειμενικοτητα και αξιοπιστια στην δημοσια διοικηση αποτρεποντας κατα το δυνατον τις ολεθριες κομματικες και συντεχνειακες παρεμβασεις.Ομως αναπτυσσονται ισχυροτατες ενστασεις σε ενα τετοιο σκεπτικο και οι βασικοτερες ειναι οι εξης:1)Η ενσταση της δημοκρατικης νομιμοποιησης.Ειναι προφανες οτι οι Αρχες αυτες εκ κατασκευης ειναι οργανα που αναστελουν και περιοριζουν την εκπεφρασμενη λαικη κυριαρχια οπως αυτη εκπροσωπειται μεσω της κυβερνησης.Διοικουν ουσιαστικα οι ΑΔΑ αντι των εκλεγμενων κυβερνησεων..2)Η ενσταση των στεγανοποιημενων εκτελεστικων δομων που λειτουργουν ως διοικητικα ιερατεια απροσπελαστα απο τον δημοκρατικο ελεγχο..3)Η ενσταση του διοικητικου αλλοθι για την υποτιθεμενη κυριαρχη κυβερνηση που πεταει το μπαλακι της διαχειρισης και των ευθυνων στις ΑΔΑ..4)Η ενσταση του επιπροσθετου δημοσιονομικου και μισθολογικου κοστους που αθροιζεται στις υπαρχουσες διοικητικες δαπανες..Οι ΑΔΑ εν Ελλαδι ως κρατικα οργανωτικα μορφωματα επεκταθηκαν σχεδον σε ολο το φασμα της διοικησης.Αυτο προεκυψε κυριως λογω του ανοσιουργηματος της καταρρευσης της διοικητικης πυραμιδας το 1982 με την καταργηση των Γενικων Διευθυντων των υπουργειων που ηταν ενα καποιο προφραγμα στην ασυδοτη κομματικη επιρροη εκ μερους των κυβερνησεων.Η αναγκη επιδιορθωσης του οργανωτικου αυτου εγκληματος που εφερε κυριολεκτικα το χαος οδηγησε τελικα στο τοξικο φαρμακο των Ανεξαρτητων Διοικητικων Αρχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση