GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να αποδεχθούμε και να διδαχτούμε από την ήττα μας...

Γιάννης Σιάτρας Φέτος, απουσιάζουν από τα προφίλ του Facebook τα «αντιμνημονιακά» ή τα «αντιγερμανικά» μηνύματα και οι αναρτήσεις πολιτ...


Γιάννης Σιάτρας
Φέτος, απουσιάζουν από τα προφίλ του Facebook τα «αντιμνημονιακά» ή τα «αντιγερμανικά» μηνύματα και οι αναρτήσεις πολιτικής διαμαρτυρίας που τα κατέκλυζαν τα προηγούμενα χρόνια, τέτοιες μέρες εθνικής έπαρσης.
Δεν είναι ότι έχουν περάσει 6 χρόνια μνημονίων. Είναι ότι ο λαός πλέον, έχει συνειδητοποιήσει την ήττα του. Την προδοσία του απ’ όλους τους πολιτικούς και την ήττα.
Προσωπικά, εδώ και μήνες νοιώθω έντονα την ήττα της κοινωνίας μας και αποφεύγω πλέον τις έντονα πολιτικές αναρτήσεις. Αντιλαμβάνομαι ότι η οποιαδήποτε αντιμνημονιακή σκέψη είναι πλέον μη ρεαλιστική. Τα πράγματα έχουν εδώ και πολύ καιρό ξεπεράσει το σημείο της «μη επιστροφής».
Είναι καλό να είσαι ρομαντικός, αλλά είναι ακόμη πιο καλό να είσαι ρεαλιστής. Δε θα πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε την ήττα της χώρας μας. Θα πρέπει να την αποδεχθούμε, αλλά να διδαχτούμε απ’ αυτή, διδάγματα που κυρίως έχουν να κάνουν με τις πολιτικές επιλογές και τη διαχείριση της ψήφου μας.
Παράλληλα, θα πρέπει να προβληματιστούμε για το πώς θα πετύχουμε την έξοδο της οικονομίας μας από την κρίση, έστω και μέσα από το περιβάλλον των μνημονίων στο οποίο έχουμε καταδικαστεί να ζούμε.
Η μόνη λύση για την εθνική ανεξαρτησία (την οποία θα κάνουμε χρόνια να ανακτήσουμε) είναι η ισχυρή οικονομία. Μία σύγχρονη οικονομία που θα λειτουργεί ανταγωνιστικά και που θα παράγει εισοδήματα και θέσεις εργασίας. Και ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουμε μία ισχυρή οικονομία, είναι να αποκτήσουμε πρώτα μία σοβαρή Κυβέρνηση που θα βάλει το συμφέρον της χώρας πάνω απ’ όλα. Αυτό είναι δύσκολο να το πετύχουμε, κυρίως περισσότερο επειδή εμείς, οι πολίτες, δεν έχουμε ακόμη αλλάξει νοοτροπία. Όμως, ελπίζουμε και προσπαθούμε.
Χρόνια Πολλά φίλοι μου! Τη λευτεριά μόνοι μας θα τη φέρουμε στον τόπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση