GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γυναίκα Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ζητούν από τον Ομπάμα

Να προωθήσει μια γυναίκα στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ζητούν από τον Μπαράκ Ομπάμα, λίγο πριν τη λήξη και της δικής του θητ...


Να προωθήσει μια γυναίκα στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ζητούν από τον Μπαράκ Ομπάμα, λίγο πριν τη λήξη και της δικής του θητείας, επτά γυναίκες Γερουσιαστές του Αμερικανικού Κογκρέσου.

Η θητεία του νυν ΓΓ του Οργανισμού, Μπαν Κι Μουν (πρώην υπουργού Εξωτερικών της Νότιας Κορέας) τελειώνει και καθώς πρόκειται για τη δεύτερη πενταετή θητεία, δεν μπορεί να την ανανεώση.

Η εκλογή του νέου Γενικού Γραμματέα θα γίνει μεν στο τέλος του 2016 αλλά οι διεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών - μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται χώρες με την δυνατότητα άσκησης βέτο όπως η Κίνα, η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία - θα προτείνει έναν υποψήφιο στους αντιπροσώπους των 193 χωρών-μελών στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού.

«Ζητούμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να παίξουν έναν ηγετικό ρόλο στην προώθηση της εξέτασης υποψηφίων γυναικών με τα κατάλληλα προσόντα», ανακοίνωσαν οι επτά Γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος στον Ομπάμα.

Από την πλευρά του, ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι «ενώ θα επικροτήσουμε την επιλογή μιας γυναίκας ως επόμενου γενικού γραμματέα, θα υποστηρίξουμε εν τέλει τον καλύτερο υποψήφιο οποιουδήποτε εκ των δύο φύλων».

Εκτός των ΗΠΑ πάντως, 53 χώρες συνολικά επιθυμούν την προώθηση γυναίκας Γραμματέως του ΟΗΕ.

Οι επίσημοι υποψήφιοι είναι επτά, μεταξύ αυτών και τρεις γυναίκες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση