GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για τους πυροβολισμούς στις Βρυξέλλες

H αστυνομία άφησε ελεύθερους σήμερα τους δύο υπόπτους που είχε συλλάβει χθες, προκειμένου να διαλευκάνει εάν έχουν ενδεχομένως εμπλακ...


H αστυνομία άφησε ελεύθερους σήμερα τους δύο υπόπτους που είχε συλλάβει χθες, προκειμένου να διαλευκάνει εάν έχουν ενδεχομένως εμπλακεί στα περιστατικά με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στην κοινότητα Φόρεστ των Βρυξελλών μετά την έφοδο που πραγματοποίησαν οι αρχές, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία το Βελγίου σήμερα.

Η εισαγγελία είχε ανακοινώσει αυτές τις δύο συλλήψεις σήμερα το πρωί, ωστόσο είχε αρνηθεί να αποκαλύψει τα στοιχεία των υπόπτων ή να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με τους δύο άνδρες, εξηγώντας ότι η “ενδεχόμενη εμπλοκή” τους στα περιστατικά με τους πυροβολισμούς “εξετάζεται”.

Ο ένας εξ αυτών είχε εισαχθεί χθες το βράδυ στο νοσοκομείο του Χαλ, μιας κοινότητας νότια των Βρυξελλών, καθώς είχε υποστεί σοβαρό κάταγμα και χρειαζόταν άμεσα να χειρουργηθεί. Η περίπτωσή του είχε προκαλέσει την προσοχή των αρχών καθώς το πρόσωπο αυτό που είχε διακομιστεί στα επείγοντα επιχείρησε να το σκάσει μόλις είδε τους αστυνομικούς.

Ένας δεύτερος ύποπτος συνελήφθη κατά τη διάρκεια ερευνών που πραγματοποίησαν οι αρχές στο Φόρεστ, σε κοντινή απόσταση από τον δρόμο όπου ξέσπασαν οι πυροβολισμοί.

“Το πρόσωπο που συνελήφθη στο νοσοκομείο όπως επίσης το πρόσωπο που προσήγαγαν για να το ανακρίνουν μετά τις έρευνες (…) αφέθηκαν ελεύθερα από τον δικαστή χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες”, εξήγησε η ομοσπονδιακή εισαγγελία σήμερα το απόγευμα σε ένα δελτίο Τύπου.

Μια τεράστια επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα αφού 6 αστυνομικοί που πραγματοποιούσαν έφοδο ρουτίνας σε ένα διαμέρισμα στο Φόρεστ, στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις στο Παρίσι της 13ης Νοεμβρίου, δέχθηκαν πυρά από Καλάσνικοφ. Ο ένας εκ των δραστών σκοτώθηκε και δύο συνεργοί του, που διαφεύγουν, “αναζητούνται”.

Η αστυνομία εντόπισε ένα καλάσνικοφ και ένα βιβλίο για τον σαλαφισμό δίπλα στη σορό του υπόπτου, ενός Αλγερινού ηλικίας 35 ετών που ονομαζόταν Μοχάμεντ Μπελκαΐντ, όπως επίσης και μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση