GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θρίλερ με τον αρχιτρομοκράτη: Διαψεύστηκε η σύλληψη του Λαχράουι

Συνελήφθη στις Βρυξέλλες ο Ναζίμ Λαχράουι, έγραφε η βελγική εφημερίδα DH, αλλά οι αρχές του Βελγίου δεν επιβεβαίωσαν τη σύλληψη, με τις...


Συνελήφθη στις Βρυξέλλες ο Ναζίμ Λαχράουι, έγραφε η βελγική εφημερίδα DH, αλλά οι αρχές του Βελγίου δεν επιβεβαίωσαν τη σύλληψη, με τις τελευταίες πληροφορίες να μιλούν για σύλληψη... άλλου! Το DNA του Λαχράουι βρέθηκε σε σπίτια που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, και ταξίδεψε τον Σεπτέμβριο με τον συλληφθέντα Σάλαχ Αμπντεσλάμ.
Το όνομα του τρίτου τρομοκράτη, που θεωρείται μάλιστα ότι σχεδίασε τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες, είχε δώσει στη δημοσιότητα η βελγική αστυνομία. Ο Λαχράουι φαίνεται στη φωτογραφία του κυκλώματος παρακολούθησης του αεροδρομίου, μαζί με τους δυο τρομοκράτες που αυτοανατινάχθηκαν μέσα στο αεροδρόμιο, τους αδελφούς Ελ Μπακράουι, να φορά ανοιχτόχρωμα ρούχα και καπέλο.

Η μαρτυρία του... ταξιτζή

H μαρτυρία ενός ταξιτζή που υποστηρίζει ότι μετέφερε τους μακελάρηδες στο αεροδρόμιο κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη από την αστυνομία του Βελγίου, καθώς σύμφωνα με το Reuters, οδήγησε την έρευνα μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες και εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός με χημικά και καρφιά σε διαμέρισμα.
Σύμφωνα με το CNN οι τρεις τρομοκράτες που χτύπησαν το αεροδρόμιο έφτασαν στο σημείο με ταξί, στο οποίο είχαν φορτώσει τις βαλίτσες που περιείχαν τις βόμβες. Μάλιστα φαίνεται πως οι τρομοκράτες είχαν τρεις βόμβες, όμως ο άνδρας με το καπέλο και τα λευκά ρούχα δεν την πυροδότησε.
Ένας ταξιτζής είπε στην αστυνομία ότι ο ίδιος, χωρίς να το γνωρίζει, βέβαια, μετέφερε τους βομβιστές στο αεροδρόμιο. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι όταν προσφέρθηκε να τους βοηθήσει με τις αποσκευές τους και απότομα τον διέταξαν να μην τις αγγίζει. Ο οδηγός ταξί επικοινώνησε με την αστυνομία μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών με τους βομβιστές.
Όπως γράφει ο Guardian ο οδηγός ταξί είναι εκείνος που παρέλαβε τους τρεις δράστες της επίθεσης και τους μετέφερε στο αεροδρόμιο και αργότερα τους αναγνώρισε και οδήγησε την αστυνομία στο κρησφύγετό τους στο προάστιο Σάρμπεκ.
Οι τρεις δράστες ζήτησαν ένα ταξί να τους παραλάβει για να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο. Σύμφωνα με το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VTM TV, ζήτησαν ένα μεγάλο ταξί να χωράει τρεις επιβάτες και πέντε βαλίτσες.
Όταν έφτασε το ταξί για να τους παραλάβει, συνειδητοποίησαν ότι το ταξί δεν ήταν τόσο μεγάλο ώστε να χωρέσει και τις πέντε βαλίτσες όπου είχαν κρύψει τα εκρηκτικά. Κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες τους εκνεύρισε. Αναγκάστηκαν όμως να αφήσουν τη μια βαλίτσα στο σπίτι και να μπουν στο ταξί για το αεροδρόμιο.
Ο οδηγός του ταξί είπε πως του έκανε εντύπωση το γεγονός πως δεν τον άφησαν να φορτώσει εκείνος τις βαλίτσες στο ταξί αλλά ήθελαν να το κάνουν οι ίδιοι.
Μέσα από τη μαρτυρία του, η βελγική αστυνομία έφτασε στο σπίτι στο Σάρμπεκ όπου εντοπίστηκε η πέμπτη βαλίτσα, αυτή που είχαν αφήσει οι τρομοκράτες πίσω, χημικά αλλά και μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους, που επισήμως έχει αναλάβει την επίθεση για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση