GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλλάζει στρατηγική η Γερμάνια στο προσφυγικό λέει Βαυαρός πολιτικός

Η γερμανική κυβέρνηση έχει κάνει στροφή στην πολιτική της για το προσφυγικό ζήτημα και σταδιακά εγκαταλείπει την αρχική στάση της ευπρόσδ...


Η γερμανική κυβέρνηση έχει κάνει στροφή στην πολιτική της για το προσφυγικό ζήτημα και σταδιακά εγκαταλείπει την αρχική στάση της ευπρόσδεκτης αποδοχής, επισημαίνει ο ηγέτης των Βαυαρών πολιτικών συμμάχων στην κυβέρνηση της Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσίευμα σημερινής εφημερίδας.

Η Μέρκελ άνοιξε τα σύνορα της Γερμανίας στους πρόσφυγες το περσινό καλοκαίρι, ενώ κατά την περίοδο εκείνη, οι Γερμανοί πολίτες καλοδέχονταν τους πρόσφυγες στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου, αλλά καθώς οι διαθέσεις γύρω από το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα σταδιακά άλλαξαν, η ίδια έχει επισημάνει ότι ο αριθμός των προσφύγων που τελικά θα δεχτεί η Γερμανία, πρέπει να μειωθεί.

“Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αλλάξει ολοκληρωτικά την πολιτική της, ακόμη κι αν δεν το παραδέχεται,” δήλωσε ο Χορστ Σίχοφερ , ηγέτης της Χριστιανικής Σοσιαλιστικής Ένωσης (CSU), το αδελφό βαυαρικό κόμμα στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ, στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας “Bild am Sonntag.”

'Έχει υπάρξει μία σταδιακή υποχώρηση από την κουλτούρα της υποδοχής άνευ όρων. Παρά τις εικόνες στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, κανένας Γερμανός πολιτικός δε λέει σήμερα, τα σύνορα είναι ανοιχτά, φέρτε τους όλους στη Γερμανία,” τόνισε ο Σίχοφερ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Περίπου 1,1 εκατ. πρόσφυγες ήρθαν στη Γερμανία το 2015. Ο Σίχοφερ προτείνει ότι η χώρα του πρέπει να μειώσει τον αριθμό των προσφύγων που δέχεται στους 200.000 πρόσφυγες ετησίως. Την πρόταση αυτή, απορρίπτει η Μέρκελ που υποστηρίζει την εξεύρεση ευρωπαϊκής λύσης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση