GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προσφυγικό: Σήμερα η πρόταση της Κομισιόν για την ανθρωπιστική βοήθεια

Πρόταση για αλλαγή του νομικού πλαισίου της ΕΕ έτσι ώστε να είναι δυνατή η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και σε χώρες εντός ΕΕ αναμέν...


Πρόταση για αλλαγή του νομικού πλαισίου της ΕΕ έτσι ώστε να είναι δυνατή η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και σε χώρες εντός ΕΕ αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Στόχος του εγχειρήματος "Euro Echo" είναι να ανοίξει ο δρόμος για την παροχή μεγάλης οικονομικής βοήθειας από τον ήδη υπάρχοντα προϋπολογισμό της ΕΕ σε χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης, αρχής γενομένης από την Ελλάδα, έτσι ώστε να χρηματοδοτηθεί η εφαρμογή των σχεδίων έκτακτης ανάγκης και να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ανθρωπιστικές προκλήσεις στις εν λόγω χώρες.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το σχέδιο που θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς έγκριση αφορά ανθρωπιστική βοήθεια που θα αγγίξει τα 700 εκατ. και τα περισσότερα χρήματα θα πάνε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σχέδιο που θα εγκριθεί θα υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ, ενώ οι πόροι του θα προέλθουν από τον κοινοτικό προϋπολογισμό. 

Η εκπόνηση ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης για το προσφυγικό στην Ελλάδα, ήταν αίτημα του Προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες στις 17 Φεβρουαρίου.  

Η εν λόγω υπηρεσία -η οποία μέχρι σήμερα αφορούσε παροχή βοήθειας μόνο σε τρίτες χώρες- έχει προϋπολογισμό 6,6 δισ. μέχρι το 2020, ενώ κάθε χρόνο υπολογίζονται οι τρέχουσες ανάγκες χρηματοδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση