GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιθυμούμε την πολιτική διευθέτηση στη Συρία, ανέφερε ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ

Η απόσυρση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία αντανακλά τη βούληση της Μόσχας να προωθήσει μία πολιτική διευθέτηση της σύρρ...


Η απόσυρση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία αντανακλά τη βούληση της Μόσχας να προωθήσει μία πολιτική διευθέτηση της σύρραξης, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Βιτάλι Τσούρκιν.
«Η διπλωματία μας έλαβε οδηγίες για την ενίσχυση των προσπαθειών μας με στόχο την επίτευξη πολιτικής διευθέτησης στη Συρία», εξήγησε ο Τσούρκιν στους δημοσιογράφους.
«Βρισκόμαστε σε πολιτική φάση, στην φάση τερματισμού των εχθροπραξιών», είπε προσθέτοντας ότι η ρωσική στρατιωτική παρουσία από εδώ και πέρα θα επικεντρωθεί ουσιαστικά στον έλεγχο της εκεχειρίας στη Συρία.
«Θα διατηρήσουμε στρατιωτικά μέσα στη Συρία για να παρακολουθήσουμε την κατάπαυση των εχθροπραξιών», διευκρίνισε εξηγώντας ότι η Ρωσία διαθέτει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για τέτοιες αποστολές.
Ο Βιτάλι Τσούρκιν δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο η Ρωσία να συνεχίσει να πλήττει τις τζιχαντιστικές οργανώσεις.
«Οι διεθνείς προσπάθειες κατά της τρομοκρατίας θα συνεχισθούν», είπε προσθέτοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέβαλαν στην «αποδυνάμωση των υποδομών» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Στην Ουάσινγκτον, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση για την απόφαση του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να δώσει εντολή για να ξεκινήσει από την Τρίτη η απόσυρση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία, ενώ οι ΗΠΑ δεν έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχουν προετοιμασίες για μία τέτοια κίνηση.
Στο Βερολίνο, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ θα βρεθεί υπό πίεση για να διαπραγματευθεί μία ειρηνική μετάβαση για τον τερματισμό του πολέμου, εάν η Ρωσία αποσύρει το βασικό τμήμα των στρατιωτικών της δυνάμεων.
«Και αν η ανακοίνωση της Μόσχας εφαρμοσθεί, αυτό θα αυξήσει την πίεση επί του καθεστώτος του αλ-Ασαντ να διαπραγματευθεί τελικά σοβαρά μία ειρηνική πολιτική μετάβαση στη Γενεύη», είπε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση