GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου εν όψει της Συνόδου Κορυφής

Ηχηρό μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει της Συνόδου Κορυφής της 17ης Μαρτίου έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπ...


Ηχηρό μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει της Συνόδου Κορυφής της 17ης Μαρτίου έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος νωρίτερα σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν (Serzh Sargsyan) στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη διαχείρισης του οξύτατου προσφυγικού ζητήματος υπό όρους Ανθρωπισμού, Αλληλεγγύης και Δικαιοσύνης και τόνισε ότι το μήνυμα αυτό απευθύνεται κατά προτεραιότητα, στους εταίρους της Ελλάδας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι οφείλουν -όπως είπε-, ιδίως κατά την Σύνοδο Κορυφής της 17ης Μαρτίου, να υπερασπισθούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τα ανθρωπιστικά του θεμέλια και να μην αφήσουν εκείνους τους, ευτυχώς λίγους, εταίρους που διακατέχονται από φοβικά σύνδρομα -εντελώς αντίθετα προς τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού- να το υπονομεύσουν. 

Αναφερόμενος στην χθεσινή τρομοκρατική τραγωδία στην Άγκυρα, ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή του προς τον τουρκικό λαό, την οποία, όπως τόνισε, μετέφερε και στον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.

«Ακριβώς δε αυτή η τραγωδία και η συμπαράστασή μας στον τουρκικό λαό αποδεικνύει ότι όταν εμείς οι Έλληνες και οι Αρμένιοι, επιμένουμε να υπενθυμίζουμε και τις Γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, δεν το κάνουμε για λόγους αντεκδίκησης προς τον Τουρκικό λαό» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος και προσέθεσε: «Το κάνουμε μόνο για να θυμόμαστε στο διηνεκές και να μην επιτρέψουμε, στο παρόν και στο μέλλον, να διαπραχθούν τέτοια εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Είναι, λοιπόν, αυτές οι μνήμες και αυτά τα διδάγματα που μας ενώνουν και κατά των εγκληματιών τρομοκρατών της χθεσινής τραγωδίας στην Άγκυρα». 

Από την πλευρά, του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για τη θερμή υποδοχή, έκανε λόγο για ταύτιση απόψεων και αλληλοκατανόηση Ελλάδος και Αρμενίας και συμφώνησε με τον Έλληνα ομόλογό του κ. Παυλόπουλο, ότι δεν πρέπει να θυμόμαστε τις Γενοκτονίες για να εκφράσουμε μίσος, «εμείς θυμόμαστε τις Γενοκτονίες για να εκφράσουμε καταρχήν ευγνωμοσύνη προς αυτούς που μας έτειναν χείρα βοηθείας και μπορέσαμε να αναγεννηθούμε, και αγωνιζόμαστε έτσι ώστε να προλάβουμε και να εξαλείψουμε την επανάληψη τέτοιων φαινομένων στο μέλλον». 

2 σχόλια

  1. Ο Πατριάρχης Μόσχας
    ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ! Ο Πατριάρχης Μόσχας (Κύριλλος) αρνήθηκε να δει τον (Πρόεδρο της Δημοκρατίας) Προκόπη Παυλόπουλο...

    Για την ιστορία θα πρέπει να καταγραφεί, ότι δυστυχώς επίσης είναι η πρώτη φορά από όσες επισκέψεις Προέδρου της Δημοκρατίας θυμάμαι στη Μόσχα, που δεν θα υπάρξει συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας (Κύριλλο), παρά το γεγονός ότι εφέτος οι Ρώσοι εορτάζουν τα 1000 χρόνια ρωσικού μοναχισμού στο Άγιον Όρος και αναμένεται πανηγυρική επίσκεψη του Ρώσου Πατριάρχη στον Άθω εντός του έτους. Χρήζει περαιτέρω διερεύνησης αν έπεσε "πάγος" από κάποια από τις πλευρές, λόγω τυχόν επιφυλάξεων για τα θέματα αυτά από πλευράς Οικουμενικού Πατριαρχείου, που δεν μπορεί με τίποτε να συμφωνήσει με το Πατριαρχείο Μόσχας ως προς τη διοργάνωση της Οικουμενικής Συνόδου, που έχει ανακοινωθεί για το 2016, αλλά όλα δείχνουν ότι για άλλη μια φορά θα αναβληθεί ή θα υποκατασταθεί από κάποια (φραξιονιστική) Σύνοδο των ελληνόφωνων Εκκλησιών, χωρίς συμμετοχή Ρώσων και λοιπών. Ίδωμεν, γιατί μπορεί και να φταίει απλώς η συνήθης πλέον κακή οργάνωση και προετοιμασία της διπλωματικής μας υπηρεσίας, που εκθέτει υποχρεωτικά και την Προεδρία της Δημοκρατίας. Μένει να δούμε αν είχαν ζητηθεί ή όχι αυτά τα ραντεβού...
    Επίσης "βγάζει μάτι" και η μη συνάντηση με την "ελληνολάτρη" Πρόεδρο της Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε προεκλογικά επερωτήσεις στη Βουλή (έπειτα μάλιστα από παράπονα και της ιδίας, ότι δεν μπορεί να επισκεφθεί τους πολυάριθμους φίλους της στην Ελλάδα), ζητώντας να αφαιρεθεί το όνομά της από τη "μαύρη λίστα" των κυρώσεων της ΕΕ. Ήταν η Νάντια Βαλαβάνη, αν θυμάμαι καλά, που υπέβαλε τις ερωτήσεις στον τότε ΥΠΕΞ Ευ.Βενιζέλο, όμως μετά τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης και αυτές οι υποσχέσεις προς τους Ρώσους πήραν το δρόμο των υπολοίπων υποσχέσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παυλόπουλος : ‘’To ΠΑΣΟΚ μαγείρεψε το έλλειμμα"….
    ============================================
    Νέους ενδοκυβερνητικούς τριγμούς προκαλεί η απόφαση να βγει από το αρχείο η «καυτή» υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.
    Ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στον Real fm, χαρακτήρισε την υπόθεση «τεράστια ιστορία» και κατηγόρησε ευθέως το ΠΑΣΟΚ ότι επιχείρησε να «σκεπάσει» την υπόθεση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι πως υπήρχαν, ιδίως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και αναφέρομαι στις ανακοινώσεις του κ. Παπανδρέου, προσπάθειες ώστε να μείνει η ιστορία στο ημίφως ή στο σκοτάδι».
    Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε πως «το έλλειμμα τον Οκτώβριο του 2009 ήταν μεγάλο αλλά διαχειρίσιμο», ωστόσο, όπως ανέφερε, «με την άφρονα πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση Παπανδρέου τους τρεις πρώτους μήνες, το έλλειμμα εκτοξεύτηκε».


    Πρ. Παυλόπουλος άδειο πουκάμισο(εκλογές 2012):
    ===================================
    «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πουκάμισο αδειανό»
    Διαβάζοντας το απόσπασμα της συνέντευξης στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται ως «ένα πουκάμισο αδειανό», ο Τσίπρας παρομοιάζεται με ηλιοτρόπιο, το οποίο έχει την ψευδαίσθηση ότι ο ήλιος περιφέρεται γύρω του και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την Ελλάδα στη δραχμή και εκτός Ευρώπης, αναρωτιέσαι αν συνεντευξιαζόμενος είναι η πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για ΠτΔ…
    Κι όμως, ναι, πρόκειται για συνέντευξη του κ. Προκόπη Παυλόπουλου στην εφημερίδα «Παρασκευή & 13» και στην δημοσιογράφο κα Αλεξάνδρα Λαμπρούλη (Παρασκευή 25/5/2012).
    Αυτό το αδειανό πουκάμισο, πρότεινε για πρόεδρο τον υβριστή του, τον πιο αποτυχημένο πολιτικό που κατέγραψε η σύγχρονη ελληνική ιστορία.
    Σήμερα, μετά από τις πιο προκλητικά επαίσχυντες ψευδολογίες και υποσχέσεις, μετά την τεράστια (50%) αποχή, ο κ. Τσίπρας(το άδειο πουκάμισο) προκαλεί ψευδόμενος ότι θα εκτελέσει αυτά που υποσχέθηκε στους πολίτες…
    Δηλαδή υπόσχεται να σχίσει ΠΑΛΙ το μνημόνιο που ψήφισε?
    Να ‘’διώξει’’ ΠΑΛΙ την τρόϊκα και το ΔΝΤ ?
    Να ΜΗΝ υπογράψει, ούτε να συμβιβαστεί με καμιά εντολή από όπου κι αν προέρχεται και να μην επιβάλλει κανένα νέο φόρο?
    Να μην επιβάλλει ΕΝΦΙΑ για το 2015 και να τον καταργήσει?
    Να εφαρμόσει το σύστημα της ΔΩΡΕΑΝ υγείας ?
    Και όλα όσα υπεσχέθη στη Θεσσαλονίκη αλλά ΔΙΕΓΡΑΨΕ και υπέγραψε ακριβώς τα αντίθετα με το ΤΡΙΤΟ (ΠΡΩΤΟ) μνημόνιο της αριστεράς ?
    Τελικά, δεν ντρέπεται, να προκαλεί ψευδόμενος ΑΣΥΣΤΟΛΑ θεωρώντας ότι είμαστε και ζούμε στην εποχή και στις χώρες με τα καθρεφτάκια και τις χάντρες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση