GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρωχάμης: "Δεν μετανιώνω για τίποτα. Το τελευταίο κόλπο, δεν έχει γίνει ακόμη!"

Μία σπάνια και αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε ο διαβόητος ληστής και δραπέτης Βαγγέλης Ρωχάμη, 16 χρόνια μετά την αποφυλάκισή του!  Ο 6...


Μία σπάνια και αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε ο διαβόητος ληστής και δραπέτης Βαγγέλης Ρωχάμη, 16 χρόνια μετά την αποφυλάκισή του! 
Ο 65χρονος σήμερα Ρωχάμης εμφανίστηκε στην εκπομπή «Βράδυ» και τον Πέτρο Κωστόπουλο και μίλησε για την ζωή του λέγοντας ότι δεν μετανιώνει για τίποτα, ζει χωρίς ενοχές για όσα έκανε και έζησε και προειδοποίησε: Το τελευταίο κόλπο, δεν έχει γίνει ακόμη!
Ο μετρ των αποδράσεων 
"Έχω αποδράσει από όλες τις φυλακές που έχω μπει, εκτός από τις φυλακές Πατρών. Εκεί πέρασα δυόμιση χρόνια στην απομόνωση και ήταν αδύνατο να το σκάσω".
Ο Ρωχάμης περιγράφει μια από τις αποδράσεις από τον Κορυδαλλό, την οποία σχεδίαζε περίπου έναν χρόνο. ″Εντόπισα έναν “ταβά” όπου ήταν κρεμασμένα όλα τα κλειδιά της φυλακής. "Από τη στιγμή που το είδα, φρόντισα να είχα πάντα επάνω μου ένα μικρό κομμάτι πλαστελίνη. Όταν έβρισκα χρόνο πίεζα τα κλειδιά σε αυτή, ώστε με τον καιρό να κατασκευάσω τα απαραίτητα αντικλείδια – 5 με 6 τον αριθμό".
Όταν απέκτησε όλα τα αντικλείδια, έφτασε ως την είσοδο των φυλακών, φόρεσε μια περούκα, μεταμφιέστηκε σε δικηγόρο και πέρασε ανενόχλητος από την Πύλη του Κορυδαλλού.
Όσο για το που βρήκε τον άνθρωπο για να φτιάξει τα αντικλείδια; "Στη φυλακή μπορούσες να βάλεις και να βγάλεις τα πάντα. Η φυλακή έχει ναρκωτικά, έχει χειροβομβίδες, έχει κροτίδες".
Ο σταρ των φυλακών 
Αν και από το 2000 - όταν και αποφυλακίστηκε – ζει μια ήσυχη ζωή στο Λευκαντί Ευβοίας, μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας, τη δεκαετία του 80, μονοπωλούσε τα δελτία ειδήσεων και τα γράμματα των θαυμαστών του – κυρίως από γυναίκες – έφταναν στις φυλακές με τα τσουβάλια! Άλλωστε, δεν είχε σκοτώσει ποτέ άνθρωπο, ήταν ο ληστής που δεν έβλαψε ποτέ κανένα!
Ο ίδιος μάλιστα πιστεύει πως η θετική ανταπόκριση της κοινής γνώμης στο πρόσωπό του οφείλεται στο γεγονός πως “την παραβατικότητα την έχουν όλοι οι άνθρωποι. Τη γουστάρουν. Έτσι έβλεπαν σε μένα ίσως αυτό που δεν μπορούσαν οι ίδιοι να κάνουν. Είναι ωραία η εξουσία που δίνει".
Αν ήμουν πολιτικός θα είχα βγάλει περισσότερα  
Σήμερα δεν έχει φράγκο, όπως υποστήριξε, από τα λεφτά που είχε βγάλει με τις ληστείες - η πιο “επικερδής” ανερχόταν στο ποσό των 60 εκατομμυρίων δραχμών. “Τα έτρωγα, τα έδινα... είχα βοηθήσει παιδάκια που είχαν καψίματα και ήθελαν πλαστικές, άλλα που χρειάζονταν εγχειρίσεις” είπε.
Εξάλλου "το να είσαι κακοποιός είναι ακριβό σπορ. Έπρεπε να νοικιάζω 12-13 διαμερίσματα ταυτόχρονα. Ήμουν υποχρεωμένος να πληρώνω ανθρώπους για να μου φέρνουν αυτοκίνητα, τα όπλα" εξήγησε.
"Το τελευταίο κόλπο, δεν έχει γίνει ακόμη", είπε με νόημα κλείνοντας τη συνέντευξη με τον Πέτρο Κωστόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση