GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα escape room εμπνευσμένο από την... Άννα Φρανκ!

Η μόδα των escape rooms (δωματίων διαφυγής) έχει εξαπλωθεί τα τελευταία χρόνια σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Ουσιαστικά πρόκειται για έν...


Η μόδα των escape rooms (δωματίων διαφυγής) έχει εξαπλωθεί τα τελευταία χρόνια σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα παιχνίδι όπου οι παίκτες τοποθετούνται σε ένα προδιαμορφωμένο χώρο και προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτόν, χρησιμοποιώντας διάφορα στοιχεία του περιβάλλοντος χώρου επιμελώς ερριμμένα και τοποθετημένα από τους διοργανωτές. Συνήθως το κάθε escape room συνοδεύεται και από ένα σενάριο ή μια θεματική και απαιτείται πρωτότυπη σκέψη και συνεργατική προσέγγιση. Αυτή τη φορά όμως το θέμα που επέλεξαν οι διοργανωτές προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.
Στην Ολλανδία, στήθηκε ένα escape room που αναπαριστά ένα μέρος του σπιτιού όπου έμενε η Εβραία Άννα Φρανκ και η οικογένειά της, όσο κρύβονταν και πριν τους εντοπίσουν οι ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το Ίδρυμα Άννα Φρανκ χαρακτήρισε την ιδέα απαράδεκτη, ενώ ισχυρίζεται πως δείχνει πολύ λίγη συναισθηματική ταύτιση με τα θύματα του Ολοκαυτώματος. «Το παιχνίδι δημιουργεί την εντύπωση πως το να κρύβεσαι απ’ τους Ναζί είναι συναρπαστικό και πως εάν είσαι αρκετά έξυπνος δε θα σε πιάσουν», καταλήγει η ανακοίνωση του Ιδρύματος. Αντίθετα, η εταιρεία που διοργανώνει το παιχνίδι διατυπώνει την άποψη πως πρόκειται για μια «εκπαιδευτική εμπειρία».
Η Άννα Φρανκ έγινε μετά θάνατον γνωστή για το ημερολόγιο που κρατούσε ενώ κρυβόταν από τους ναζί με την οικογένειά της, στο σπίτι της στο Άμστερνταμ. Η Φρανκ πέθανε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Bergen-Belsen τον Μάρτιο του 1945, λίγο πριν αυτό απελευθερωθεί από τα συμμαχικά στρατεύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση