GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον δρόμο για τον Άρη η ρωσο-ευρωπαϊκή αποστολή ExoMars 2016

Η ρωσο-ευρωπαϊκή αποστολή ExoMars 2016 εισήλθε σε τροχιά σήμερα, αρχίζοντας το πρώτο μέρος ενός μεγάλου ταξιδιού από το κοσμοδρόμιο του...


Η ρωσο-ευρωπαϊκή αποστολή ExoMars 2016 εισήλθε σε τροχιά σήμερα, αρχίζοντας το πρώτο μέρος ενός μεγάλου ταξιδιού από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ με προορισμό τον Άρη, όπου θα αναζητήσει πιθανές αποδείξεις βιολογικής δραστηριότητας στον κόκκινο πλανήτη.
Ο πύραυλος Proton που μεταφέρει ένα διαστημόπλοιο ικανό να ανιχνεύει ίχνη αερίου και ονομάζεται TGO (Trace Gas Orbiter) και ένα μικρότερο όχημα που ονομάζεται Σκιαπαρέλι, εκτοξεύθηκε στις 5.31 τοπική ώρα (11.31 ώρα Ελλάδας) από τις στέπες του Καζακστάν.
Ένα ταξίδι διάρκειας επτά μηνών και μια διαδρομή σχεδόν 496 εκατομμυρίων χλμ. περιμένει στο εξής την αποστολή, στο τέλος της οποίου το σκάφος θα διαχωριστεί από το διαστημόπλοιο στις 16 Οκτωβρίου για να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Άρη τρεις ημέρες αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση