GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

George Martin: Πέθανε το... πέμπτο μέλος των Beatles

Πέθανε τη νύχτα ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από τους Beatles και την τεράστια επιτυχία τους, ο Τζορτζ Μάρτιν. Πολλοί (μεταξύ αυτών ...


Πέθανε τη νύχτα ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από τους Beatles και την τεράστια επιτυχία τους, ο Τζορτζ Μάρτιν. Πολλοί (μεταξύ αυτών και οι ίδιοι οι Beatles) τον ονόμαζαν «το 5ο Σκαθάρι» καθώς είχε συνδέσει άρρηκτα το όνομα του με τη δισκογραφία του ιστορικού συγκροτήματος.

Το θάνατο του Μάρτιν ανακοίνωσε ο Ρίνγκο Σταρ (Ringo Starr) μέσα από το Twitter του. 

 

Ο Τζορτζ Μάρτιν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο καλλιτεχνικό έργο. Στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του έκανε παραγωγή σε περισσότερους από 700 δίσκους. Εκτός από τους Beatles συνεργάστηκε με μια πληθώρα καλλιτεχνών όπως οι Gerry and the Pacemakers, Shirley Bassey και Cilla Black.

Γιος ξυλουργού από το Holloway του βόρειου Λονδίνου, ο Μάρτιν, που του είχε απονεμηθεί και ο τίτλος του Σερ, ανέδειξε τους Beatles (κίνηση που απογείωσε και τη δική του καριέρα) αφότου άκουσε το πρώτο demo τους το 1962. Ήταν εκείνος που τους οδήγησε από τους ελαφρείς και κυρίως ποπ ήχους των πρώτων άλμπουμ τους, τη δεκαετία του 1960, στον απολύτως πρωτοποριακό και ψυχεδελικό ήχο του Sergeant Pepper.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση