GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπεργκ ο... 13ος: Ποιοι άλλοι έχουν βάλει 5 γκολ σε έναν αγώνα;

Το ανεπανάληπτο σημερινό show του Μάρκους Μπεργκ στο 6-1 με τον Πανθρακικό δεν είναι... πρωτόγνωρο για τον Παναθηναϊκό. Κι αυτό γιατί ...


Το ανεπανάληπτο σημερινό show του Μάρκους Μπεργκ στο 6-1 με τον Πανθρακικό δεν είναι... πρωτόγνωρο για τον Παναθηναϊκό.

Κι αυτό γιατί στο παρελθόν άλλοι δύο παίκτες με την πράσινη φανέλα έχουν καταφέρει να βάλουν πέντε γκολ σε ένα παιχνίδι. Για την ακρίβεια οι Κριστόφ Βαζέχα και Γκόραν Βλάοβιτς!

Πριν 21 χρόνια (23 Σεπτεμβρίου 1995), ο... τρελο-Πολωνός είχε... σταματήσει στα πέντε τέρματα, στο 5-3 του τριφυλλιού απέναντι στον Πανιώνιο. Τα γκολ του μπήκαν στο 16', στο 44', στο 54', στο 57' και στο 89', με το τελευταίο μάλιστα να είναι αυτό που τον είχε τοποθετήσει στην κορυφή της λίστας των αρχισκόρερ του συλλόγου, ξεπερνώντας τον Μίμη Δομάζο.

Όσον αφορά τον Κροάτη, το δικό του επίτευγμα είναι πιο πρόσφατο. Πιο συγκεκριμένα ήταν 20 Οκτωβρίου 2001 όταν είχε «τρελαθεί» και είχε σκοράρει τα πέντε από τα συνολικά οκτώ γκολ του Παναθηναϊκού κόντρα στην ανήμπορη ν' αντιδράσει Παναχαϊκή, μέσα στη Λεωφόρο.

Παράλληλα, ο Μπεργκ έγινε ο 13ος (σημαδιακό νούμερο) ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Α' Εθνικής με πέντε γκολ σε ένα μόνο ματς. Πέραν τους δύο άλλοτε άσους του Παναθηναϊκού, αυτή την επίδοση έχουν καταγράψει οι Σάββα Τσοκαταρίδης (Δόξα Δράμας), Κώστας Νεστορίδης (ΑΕΚ), Βασίλης Κυριακού (Απόλλων Αθηνών), Σάκης Κουβάς (Βύζας Μεγάρων), Δημήτρης Σεϊταρίδης (Εθνικός Πειραιώς), Θωμάς Μαύρος (ΑΕΚ), Ντέμης Νικολαΐδης (ΑΕΚ).

Παράλληλα, με το σημερινό πενταρέ, ο Μπεργκ έπιασε τον Τζμπιρίλ Σισέ, φτάνοντας τα 47 γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ ανέβηκε στη δεύτερη θέση των φετινών σκόρερ της Σούπερ Λίγκας με 15 έναντι 18 του Φορτούνη.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση