GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκρηκτική η κατάσταση στη Χίο - Ξενύχτησαν στο λιμάνι 800 πρόσφυγες και μετανάστες

Στο λιμάνι της Χίου, αρνούμενοι να μετακινηθούν ακόμα και στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας της Σούδας που απέχει μόλις 500 μέτρα από τον ...


Στο λιμάνι της Χίου, αρνούμενοι να μετακινηθούν ακόμα και στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας της Σούδας που απέχει μόλις 500 μέτρα από τον χώρο πρόσδεσης των πλοίων, παρέμειναν καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας 800 πρόσφυγες και μετανάστες που το μεσημέρι της Παρασκευής έφυγαν από το Κέντρο Κράτησης της ΒΙ.ΑΛ., αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στο ενδεχόμενο επαναπροώθησής τους στην γειτονική Τουρκία.
Οι πρόσφυγες με λιγοστές κουβέρτες και παρά το κρύο παραμένουν στον κεντρικό λιμένα Χίου, με την ελπίδα ότι σύντομα θα εμφανιστεί πλοίο στο οποίο θα επιβιβαστούν με προορισμό τον Πειραιά.
Οι ελπίδες τους όμως σύντομα διαψεύστηκαν αφού το πλοίο «Terajet» που απέπλευσε από τη Λέσβο στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής παραμένει ανοιχτά του λιμένα ενώ το πλοίο «Blue Star 1» που εκτελούσε τη γραμμή Μυτιλήνη- Χίος – Πειραιά, τελικά έδεσε στο λιμάνι των Μεστών στη νοτιοδυτική Χίο προκειμένου να παραλάβει από εκεί τους επιβάτες.
Σημειώνεται ότι στο σύνολο τους - οι περισσότεροι είναι οικογένειες συριακής καταγωγής με πολλά παιδιά- έχουν μπει στην Ελλάδα μετά την 20 Μαρτίου, δηλαδή μετά την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, οπότε και πρέπει να παραμείνουν υπό περιορισμό στο hot spot μέχρι να αποφασισθεί η τύχη τους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Politischios.gr, το Κέντρο Κράτησης της ΒΙ.ΑΛ. θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Ωστόσο, παραμένουν περί τα 600 άτομα, την ώρα που οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ανάστατοι μετά τα επεισόδια της Πέμπτης.
Στον απόηχο της πρωτοφανούς κατάστασης που επικρατεί στο νησί, το απόγευμα του Σαββάτου συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο με κύριο θέμα τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και την πρόθεση του Δήμου να προσβάλει τη σύμβαση που υπέγραψε με το ελληνικό δημόσιο για την παραχώρηση του πρώην εργοστασίου της ΒΙ.ΑΛ., ως κέντρου καταγραφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση