GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Bashar Al Assad: "Δεν είναι πρόβλημα για εμένα οι προεδρικές εκλογές"... (video)

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας. http://nikosklitsikas.gr/     Υπέρ και της πρόωρης διεξαγωγής προεδρικών εκλογών, τάχθηκε ο πρόεδρ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας.
Υπέρ και της πρόωρης διεξαγωγής προεδρικών εκλογών, τάχθηκε ο πρόεδρος Bashar Al Assad, μιλώντας στο...
πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Για τις πρόωρες προεδρικές εκλογές, επισήμανε:
"Δεν είναι πρόβλημα για εμένα οι προεδρικές εκλογές"... επισήμανε ο πρόεδρος Bashar Al Assad
"Τα πάντα εξαρτώνται από τον λαό της Συρίας... αν υπάρχει θέληση για πρόωρες προεδρικές εκλογές, θα πρέπει να γίνουν. Αν αυτό επιθυμούν οι πολίτες, αυτό δεν είναι πρόβλημα για εμένα.
Είναι απολύτως λογικό κι όχι μόνον για τα συμφέροντα της αντιπολίτευσης. Είναι πρόβλημα που ακουμπάει τον κάθε Σύρο πολίτη, διότι αυτοί εκλέγουν τον δικό τους πρόεδρο.
Δεν είμαι, λοιπόν, ενάντιος, γιατί κανένα πρόεδρος μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του με αποτελεσματικό τρόπο, χωρίς την υποστήριξη από τον λαό του.
Όταν ο πρόεδρος έχει την υποστήριξη των εκλογέων πολιτών, είναι πάντα έτοιμος για μια τέτοια απόφαση".
 Κρίση του Μάρτη ΄87, ο ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε βοήθεια από τη Συρία κι ο Άσαντ παρέταξε τα στρατεύματα της πατρίδας του για την Ελλάδα, στα σύνορα με την...
Τουρκία, τον χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, με σαφή διακήρυξη προς την Τουρκία: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!
Ο πρόεδρος της Συρίας, της χώρας που ο λαός μας -όχι οι κυβερνήσεις, που έχουν διακόψει διπλωματικές σχέσεις κι έχουν επιβάλει φονικό εμπάργκο στο λαό της Συρίας- ποτέ δεν ξεχνάει τη συμβολή της, την τεράστια βοήθεια στην Ελλάδα, στην κρίση του Μάρτη '87), αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την Τουρκία, ήταν σαφής:
"Ο τουρκικός στρατός πραγματοποιεί επιθέσεις στη Συρία κι είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε μια τουρκική επίθεση...
Οι ήττες των τρομοκρατών στη Συρία, οδηγούν σε αποτυχία την πολιτική του Recep Tayyip Erdogan...
Οι λαοί της Τουρκίας και της Συρίας δεν έχουν μεταξύ τους καμία ένταση.
Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα 'καλυτερεύσουν', όταν ο Erdogan πάψει να εμπλέκεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας.
Σήμερα οι πράξεις του είναι επιθετικές, ενός εισβολέα και έχουμε χάσει την υπομονή και την ελπίδα πως θα αλλάξει πολιτική...".
Ο  πρόεδρος Bashar Al Assad, ο ηγέτης μιας Αδέσποτης κι Αδούλωτης Συρία, που άντεξε μια χυδαία ιμπεριαλιστική επίθεση πέντε (5) ολόκληρων χρόνων, όποτε κι αν γίνουν προεδρικές εκλογές, αλλά και οι βουλευτικές, θα είναι νικητής.
Για λόγους απλούς και κατανοητούς στους πολίτες της Συρίας, αλλά "δυσνόητους" για τους δυτικούς αναλυτές και δημοσιογράφους σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Η Συρία είναι χώρα με Συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες, που δεν υπάρχουν καν στις δυτικές κοινωνίες (ανεξιθρησκεία, κοσμική δικαιοσύνη κι όχι σαρία, δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δημόσια και δωρεάν παιδεία, ελεύθερη λειτουργία και δράση των πολιτικών κομμάτων, νόμιμο το Κομμουνιστικό Κόμμα κι οι αριστερές οργανώσεις κ.α.π.... 18 θρησκευτικές μειονότητες που ζουν μαζί αδελφωμένες).
Έτσι, σήμερα ο ηγέτης Bashar Al Assad, αποτελεί ταυτόχρονα και την ελπίδα εκατομμυρίων Αράβων που στενάζουν κάτω από σκοταδιστικά δικτατορικά καθεστώτα, την ελπίδα του λαού της Παλαιστίνης για μια Συρία που δεν υπέκυψε στους σιωνιστές του ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος, όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, οι μοναρχίες του κόλπου, αλλά και οι αραβικές χώρες της βόρεια Αφρικής, με εξαίρεση την Αλγερία!
Είναι ο ηγέτης που ενσαρκώνει τους πόθους του Αραβικού έθνους για Ελευθερία και Ανεξαρτησία.

* Περισσότερα κείμενα του Νίκου Κλειτσίκα, για τη Συρία: ΕΔΩ
Δείτε την συνέντευξη:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση