GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέρκελ: Επιθυμώ μια ευημερούσα Βρετανία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Κατά του Brexit στρέφεται η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και σε δήλωσή της επισημαίνει ότι επιθυμεί μια ευημερούσα Βρετανία,...


Κατά του Brexit στρέφεται η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και σε δήλωσή της επισημαίνει ότι επιθυμεί μια ευημερούσα Βρετανία, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός της Λετονίας Μάρις Κουσίνσκις, εξέφρασε την ελπίδα ότι το δημοψήφισμα του Ιουνίου, δε θα αποδυναμώσει την ΕΕ.

Νωρίτερα την Μεγάλη Παρασκευή, έγινε γνωστό ότι ενδεχόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και στις στενές σχέσεις που διατηρεί η Βρετανία με τις ΗΠΑ. Την εκτίμηση αυτή, έκανε ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός Τζον Μέιτζορ, σχολιάζοντας το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί την 23η Ιουνίου.

«Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ θα επιδεινωθούν. Η Αμερική χρειάζεται έναν σύμμαχο στο εσωτερικό της ΕΕ και δε θα είμαστε εμείς. Παράλληλα, η Σκωτία είναι ενδεχόμενο να επιλέξει να εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο», σημείωσε ο Μέιτζορ.

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε ότι η Βρετανία “θα χάσει έδαφος” για την υπογραφή μιας εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, στην περίπτωση που εγκαταλείψει την ΕΕ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση