GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φαμπρ: Στην Ελλάδα δεν γίνεται να δουλέψεις ελεύθερα

Την πρώτη του δήλωση μετά την παραίτησή του το πρωί τους Σαββάτου από τη θέση του διευθυντή του φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου έκανε σε β...


Την πρώτη του δήλωση μετά την παραίτησή του το πρωί τους Σαββάτου από τη θέση του διευθυντή του φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου έκανε σε βελγική εφημερίδα ο Γιαν Φαμπρ, λέγοντας ότι στην Ελλάδα δεν μπορεί να δουλέψει και να εκφραστεί ελεύθερα.

"Δέχθηκα την θέση που μου έδωσε ο Έλληνας υπουργός πολιτισμού, με την προϋπόθεση να έχω πλήρη ελευθερία στις καλλιτεχνικές επιλογές μου. Αυτό όμως δεν γίνεται στην Ελλάδα. Δεν θέλω να εργαστώ σε ένα εχθρικό καλλιτεχνικό περιβάλλον στο οποίο έχω εγώ ήρθα μ' ανοιχτό μυαλό και καρδιά" δήλωσε ο Φαμπρ στην βελγική εφημερίδα L'avenir. 

Ο Βέλγος καλλιτέχνης παραιτήθηκε μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την παράταση Mount Olympus - γνωστή στο ευρύ κοινό ως η παράσταση με τα "παλλόμενα πέη" - και την απόφαση του γενικά να αποκλείσει φέτος τις ελληνικές παραγωγές.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, ο Φαμπρ δεν υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά αλλά στη συνεργάτιδά του, Κατερίνα Κοσκινά, τη διευθύντρια του ΕΜΣΤ. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση