GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ Η ΚΥΠΡΟΣ! Μπλέκουν τον Τάσσο Παπαδόπουλο με τις μίζες. Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει μεθόδευση για να "γλιτώσει" ο Μπόμπολας...

Σε νέες, σημαντικότατες αποκαλύψεις προέβη στην κυπριακή τηλεοπτική εκπομπή ς «Τομές στα γεγονότα» ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδων Φαίδωνος σχε...

Σε νέες, σημαντικότατες αποκαλύψεις προέβη στην κυπριακή τηλεοπτική εκπομπή ς «Τομές στα γεγονότα» ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδων Φαίδωνος σχετικά με το πολύκροτο σκάνδαλο για το ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Λάρνακας.

Ο κ. Φαίδωνος αποκάλυψε ότι το 2003 στην Αθήνα είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση στην οποία συμμετείχε γνωστός δικηγόρος που κατείχε ανώτατο πολιτειακό αξίωμα την ίδια περίοδο στην Κυπριακή δημοκρατία. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου, στην εν λόγω συνάντηση συμφωνήθηκαν τα πάντα για την κάθοδο του Θεοφάνη Λώλου στην Κύπρο.

Μετά από τη συνάντηση της Αθήνας και με την πίεση του συγκεκριμένου δικηγόρου, σύμφωνα πάντα με τον κ. Φαίδωνος, ασκήθηκαν πιέσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί ακόμα μία συνάντηση, στην Κύπρο αυτή τη φορά, όπου πήραν μέρος «υψηλές προσωπικότητες» και από την οποία ξεκίνησε μια διαδρομή «που μόνο ζημιά έφερε στον τόπο». Εκεί, πρόσθεσε, συμφωνήθηκαν οι όροι του διαγωνισμού οι οποίοι «ήταν φωτογραφικοί, όπως κατέδειξε και η πειθαρχική έρευνα του Υπουργείου Εσωτερικών».

Επιπλέον, κάλεσε τον Λεωνίδα Μπόμπολα, σε περίπτωση που εκδοθεί από τις Ελληνικές Αρχές στην Κύπρο, να δώσει τις σχετικές εξηγήσεις και υπογράμμισε ότι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του σκανδάλου δεν βρίσκονται ακόμη «στο κάδρο των υπόπτων».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι εγγυητικές επιστολές συνολικής αξίας 8,2 εκατομμύρια ευρώ θα έπρεπε να βρίσκονται ήδη στο Υπουργείο Εσωτερικών, οι οποίες με την προχθεσινή διακοπή του συμβολαίου, βάσει της γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα, καθίστανται άμεσα ρευστοποιήσιμες, πράγμα που σημαίνει ότι το κράτος θα μπορούσε να ανακτήσει τουλάχιστον αυτά τα χρήματα. Ωστόσο, «για κάποιον πολύ περίεργο λόγο αυτές δεν βρέθηκαν», συμπλήρωσε.

Οι μίζες από το σκάνδαλο των ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ, είπε, ανέρχονται μεν στο 1,5 εκατομμύριο σε πρώτη φάση, αλλά αν συνεχιστεί η έρευνα ενδέχεται να φτάσουν μέχρι και τα 3 εκατομμύρια, ενώ οι υπερχρεώσεις που έγιναν φτάνουν τα 40 εκατομμύρια τα οποία η πολιτεία θα πρέπει να ανακτήσει με αστικές αγωγές και να διαμοιράσει στους Δήμους.

Αυτό το σενάριο, πρόσθεσε, το είδαμε και στην περίπτωση του αποχετευτικού συστήματος στην Πάφο, όπου λόγω συγκεκριμένων όρων, εγγυητικές επιστολές αξίας πέραν του 1 εκατομμυρίου, δεν ήταν εφικτό να ρευστοποιηθούν.

Τις εγγυητικές επιστολές που αφορούν στο νέο σημερινό σκάνδαλο, επισήμανε, θα έπρεπε να τις έχει παραλάβει ένας εν ενεργεία υπάλληλος ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των κατηγορούμενων.
Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι η «απώλεια» των εγγυητικών επιστολών «έγινε με δόλο» και όχι από αμέλεια.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι η δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα τελεσιδικήσει πριν από τις 22 Μαΐου που είναι οι βουλευτικές εκλογές.

Όλα αυτά, είπε, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων που εμπλέκονται ως αρχιτέκτονες της απάτης, είναι εις γνώσιν των Αρχών, ωστόσο για κάποιο λόγο «κάποιοι που έπρεπε να ερωτηθούν, δεν ερωτήθηκαν».

Τέλος, πρόσθεσε ότι ο Διευθυντής του Τμήματος Φορολογίας Εισοδήματος τον κάλεσε τηλεφωνικώς και δηλώνοντας ότι έχει την πρόθεση να μελετήσει περιπτώσεις αρκετών ανώτερων αξιωματούχων και τραπεζιτών, καθώς και τη μεταβολή των περιουσιακών τους στοιχείων κατά την κρίσιμη περίοδο, όπου όπως φαίνεται γίνονταν αυτές οι δωροδοκίες.

Η παρέμβαση του Εκπροσώπου της Αστυνομίας

Σε παρέμβασή του στις «Τομές στα γεγονότα», ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε ότι η Αστυνομία έχει εξετάσει όλα τα στοιχεία και πραγματοποιεί εις βάθος έρευνα ενώ οι εξετάσεις συνεχίζονται. Επισήμανε δε ότι η Αστυνομία έχει εξετάσει πολύ σοβαρές υποθέσεις κατά το παρελθόν, όπως αυτή.

Παρόλο που η υπόθεση έχει καταχωρηθεί στο δικαστήριο, υπολείπεται ανακριτικό έργο είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχουν δύο πρόσωπα στο εξωτερικό που αναμένεται να έρθουν στην Κύπρο με βάση τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.
Ό,τι έχει προκύψει για τη συγκεκριμένη υπόθεση και για οποιοδήποτε πρόσωπο, έχει διερευνηθεί, κατέληξε. -

Από την πλευρά του, διαψεύδει το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, εμπλοκή στο σκάνδαλο ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ του πρώην Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου.

Σε σχέση με το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης» αναφορικά με τον πρώην πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος δηλώνει, σε σχετική ανακοίνωσή του, τα εξής:

"1. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν είχε ποτέ οποιαδήποτε σχέση ή ανάμιξη σε οποιοδήποτε σκάνδαλο.

2. Η απέλπιδα προσπάθεια της εφημερίδας «Πολίτης» και του στελέχους του ΔΗΣΥ & Δημάρχου Πάφου να σπιλώσουν τη μνήμη του Τάσσου Παπαδόπουλου και να αποκομίσουν μικροπολιτικά ή μικροκομματικά οφέλη λασπολογώντας εναντίον του αείμνηστου πρώην Προέδρου, είναι καταδικαστέα αλλά και ανήθικη, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι συκοφαντούν ένα νεκρό που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

3. Οι παραπλανητικοί τίτλοι και τα ατεκμηρίωτα συμπεράσματα της εφημερίδας σχετικά με τον Τάσσο Παπαδόπουλο, στηρίζονται μόνο σε αστήρικτες εικασίες, σε ψευδείς, ανώνυμους, κακόβουλους και αόριστους ισχυρισμούς και σε πλήθος ανακριβειών και κουτσομπολιά, που απορρίπτονται κατηγορηματικά από τα πραγματικά γεγονότα και από τις επώνυμες δηλώσεις δύο συνεργατών του πρώην Προέδρου (οι οποίες παρατίθενται στο ρεπορτάζ) και οι οποίες διαψεύδουν τις εικασίες και τις ψευδείς, κουτσομπολίστικες αναφορές «ατόμου του στενού περιβάλλοντος του Τάσσου Παπαδόπουλου» που δεν κατονομάζεται πουθενά.

4. Η λάσπη και η συκοφάντηση δεν μπορούν να πλήξουν το κύρος και την υστεροφημία του Τάσσου Παπαδόπουλου, που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του κυπριακού και του απανταχού ελληνισμού".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, από το σκάνδαλο με τις μίζες των σκουπιδιών απουσιάζουν "αρκετά κομμάτια" και πως "πέρα από τους Μπόμπολα και Λώλο, για τους οποίους εκδόθηκαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος υποστηρίζει ότι απουσιάζουν και άλλα πρόσωπα τα οποία διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του σκανδάλου το οποίο στοίχισε στο Δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ". Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο δήμαρχος υποστηρίζει πως «Θα πρέπει μεταξύ άλλων να διερευνηθεί η εμπλοκή του πρώην Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου και των μυστικών συναντήσεων που αυτός είχε στην Αθήνα με την οικογένεια Μπόμπολα, μαζί με τον στενό του συνεργάτη Χρύση Παντελίδη, ενώ ρόλο διαμεσολαβητή φαίνεται να διαδραμάτιζε ο επίσης στενός συνεργάτης του Τάσσου, Πολάκης Σαρρής».- See more at: http://www.sigmalive.com/news/politics/321271/diapsefsi-peri-emplokis-tassou-papadopoulou-sto-xytyxyta#sthash.Q3rOxMQY.dpuf

Aπάντηση στις δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου περί γνωστου δικηγόρου που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο για συνάντηση αξιωματούχων της ΚΔ με τον Λεωνίδα Μπόμπολα στην Αθήνα, δίνει και ο Πολάκης Σαρής με ανακοίνωσή του.

Διευκρινίζει ότι δεν είχε καμία ανάμειξη με τα όσα υποστηρίζει ο κ. Φαίδωνος και αναμένει τις -εξαγγελθείσες από τον ίδιο- συμπληρωματικές καταθέσεις του Δημάρχου Πάφου στην Αστυνομία.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Πολάκη Σαρρή

Περιήλθαν στη γνώση μου δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου περί γνωστού δικηγόρου που κατείχε το 2003 πολιτειακό αξίωμα και ο οποίος -σύμφωνα πάντα με τον Δήμαρχο Πάφου- διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο για συνάντηση αξιωματούχων της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον κ. Λεωνίδα Μπόμπολα στην Αθήνα.

Υπάρχει και χθεσινό δημοσίευμα, που παραθέτει δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου στις οποίες με κατονομάζει ως τον διαμεσολαβητή για μυστικές συναντήσεις στην Αθήνα μεταξύ του Τάσσου Παπαδόπουλου και της οικογένειας Μπόμπολα.

Από το 2003 μέχρι και το 2006 ήμουν Προεδρικός Επίτροπος στην κυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου. Ήμουν επίσης υπεύθυνος του οικονομικού επιτελείου της προεκλογικής καμπάνιας του Τάσσου Παπαδόπουλου το 2003 και το 2008.

Αν υπήρξαν τέτοιες συναντήσεις -το αγνοώ-, ουδεμία ανάμειξη είχα. Ουδέποτε συναντήθηκα ή συνομίλησα με τον κ. Λεωνίδα Μπόμπολα – δεν γνώριζα καν την ύπαρξή του πριν τη δημοσιοποίηση του ονόματός του στα κυπριακά μέσα ενημέρωσης. Ουδέποτε συναντήθηκα ή συνομίλησα με τον κ. Γιώργο Μπόμπολα, παρά μόνο πολλά χρόνια μετά το 2003, μία και μόνο φορά, όταν τυχαία συστηθήκαμε σε κοινωνική εκδήλωση στο Λονδίνο και ανταλλάξαμε τις συνήθεις, τυπικές κουβέντες που ακολουθούν τις συστάσεις. Δεν γνωρίζω άλλα μέλη της οικογένειας Μπόμπολα. Την εταιρεία “Helector” την άκουσα πρώτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα και πάλι από τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης. Ουδέποτε περιήλθε στην αντίληψή μου οποιαδήποτε σχέση οποιουδήποτε μέλους της οικογένειας με τον Τάσσο Παπαδόπουλο τα χρόνια που ήμουν Προεδρικός Επίτροπος ή υπεύθυνος του οικονομικού επιτελείου της προεκλογικής καμπάνιας του.

Αναμένω κι εγώ με ενδιαφέρον τις -εξαγγελθείσες από τον ίδιο- συμπληρωματικές καταθέσεις του Δημάρχου Πάφου στην Αστυνομία.

Στο μεταξύ στην τοποθέτηση ότι κάποιοι επιχείρησαν να εμπλέξουν το κόμμα του στο σκάνδαλο διαχείρισης των σκουπιδιών προέβη σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού. Σε δηλώσεις στην Πάφο, όπου πραγματοποιεί περιοδεία ο κ. Κυπριανού επικαλούμενος πληροφόρηση που είχε από την Αθήνα, στην διάρκεια της τελευταίας του επίσκεψης, ανέφερε ότι άτομο από την Κύπρο, με πρόσβαση πιθανότατα στις έρευνες που διεξάγονται για το σκάνδαλο ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ, προσέγγισε τον Φώτη Μπόμπολα καλώντας τον να ζητήσει από τον καταζητούμενο αδερφό του, Λεωνίδα, να «δώσει» στελέχη του ΑΚΕΛ, ώστε να γλιτώσει ο ίδιος. Του υποσχέθηκε ότι θα τον βοηθούσε, όπως είπε, αν επιχειρούσε την εμπλοκή του ΑΚΕΛ.

Επιθυμία του κόμματος του, ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού είναι να διερευνηθούν πλήρως τα σκάνδαλα και να διαφανεί ποιοι πραγματικά έχουν σχέση με αυτά τα ζητήματα.

Όπου υπάρχουν ευθύνες να διερευνηθούν πλήρως και να αποδοθούν συνέχισε, για να σταλεί το μήνυμα προς όλους, είπε, ότι είναι αδιανόητο να πλουτίζουν κάποιοι σε βάρος του λαού.

Ο κ. Κυπριανού αν και ερωτήθηκε επίμονα από τους δημοσιογράφους να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες είπε ότι δεν γνωρίζει το πρόσωπο από την Κύπρο που επεχείρησε αυτή την παρέμβαση.

Αυτός που το έπραξε όμως, συμπλήρωσε, ακολουθεί συνταγή του παρελθόντος, διευκρινίζοντας ότι κάποιοι είχαν πρόθεση να γλυτώσουν κατά την έκφραση του τον Ελλαδίτη επιχειρηματία, θεωρώντας ότι μπορεί να γίνει με αυτόν τον τρόπο.

Όπως έγινε, συμπλήρωσε, και με την περίπτωση της Δρομολαξιάς όπου αυτός που έστησε ολόκληρη κομπίνα γλύτωσε καρφώνοντας κάποιους ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση κατά την έκφραση του.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι έχουν διαβιβαστεί, με κάποιον τρόπο, στις αρμόδιες αρχές τα μηνύματα αυτά σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι το κόμμα του δεν θέλει να δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στο ζήτημα . Αν χρειαστεί πάντως, κατέληξε, θα το πάνε μέχρι τέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση