GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι «Ξένοι»… κλέβουν την παράσταση!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ Του Βασίλη Μπουζιώτη Μετά τα θεϊκά «Παιδιά του ήλιου» του που κέρδισαν κοινό και κριτικούς στο Υπόγειο του Τέχνη...


ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ
Του Βασίλη Μπουζιώτη
Μετά τα θεϊκά «Παιδιά του ήλιου» του που κέρδισαν κοινό και κριτικούς στο Υπόγειο του Τέχνης, ο Νίκος Μαστοράκης μας κάνει ακόμα ένα «ακριβό» θεατρικό δώρο με τους έξοχους «Ξένους» του που γεμίζουν το «Νέο Ρεξ» του Εθνικού μας.
Το εξαιρετικό έργο του Σέρτζι Μπελμπέλ ευτυχεί στο ανέβασμα του Μαστοράκη που φωτίζει με ζηλευτή δεινότητα τα αλληγορικά του μηνύματα για κάθε είδους «ξένο» που υπάρχει γύρω            μας -δες μετανάστες, ομοφυλόφιλους, ή απλά…διαφορετικούς-.
Η δυνατή ιστορία εκτυλίσσεται στο ’60 και παράλληλα στο σήμερα και παρακολουθούμε τη ζωή μιας μεσοαστικής οικογένειας πριν και μετά…     
Κοινά στοιχεία και στις δύο εποχές το διαμέρισμά της,αλλά και οι ένοικοι του πάνω πατώματος,που είναι ξένοι και θορυβούν. Στην δεκαετία του ’60 μένει μια τετραμελής οικογένεια στο σπίτι, με την άρρωστη μητέρα να πεθαίνει.
Σαράντα χρόνια αργότερα,τα παιδιά έχουν μεγαλώσει κι είναι τα ίδια γονείς. Το σπίτι έχει περάσει στα χέρια του γιου, αλλά σε αυτό εξακολουθεί να μένει ο πατέρας και μια αλλοδαπή υπηρέτρια την οποία παντρεύεται. Όταν στο σπίτι επιστρέφει η κόρη ,βαριά άρρωστη πια, για να κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς που έχει με το παρελθόν η οικογένεια ενώνεται ξανά. Μέσα από αυτή την επανασύνδεση,ζωντανεύουν συναισθήματα, μνήμες και συμπεριφορές που μοιάζουν με τρομακτική επανάληψη του παρελθόντος…
Ζηλευτός είναι ο τρόπος που έχει ανεβάσει το έργο ο Μαστοράκης:η παράστασή του έχει καθαρές,καίριες γραμμές, είναι εύρυθμη και ατμοσφαιρική. Ο ίδιος έχει υπογράψει και τη δραματουργική επεξεργασία έχοντας στα χέρια του την θαυμάσια μετάφραση της έμπειρης Μαρίας Χατζηεμμανουήλ, ενώ αρωγοί του είναι οι Εύα Νάθενα-έξοχο το σκηνικό αλλά και τα κοστούμια της και Σάκης Μπιρμπίλης-παίζουν … πρωταγωνιστικό ρόλο οι φωτισμοί του.
ΚΕΝΤΑ στην παράσταση η Λυδία Κονιόρδου. Με την καθοδήγηση του Μαστοράκη πετυχαίνει μια από τις πιο δυνατές θεατρικές επιδόσεις της στο έργο αυτό,παίζοντας απ’τη μια την καταπιεστική δεσποτική μητέρα κι από την άλλη την κόρη της, που άρρωστη κι αυτή επιστρέφει στο σπίτι για να πεθάνει όπως η μητέρα της. Συνταρακτική είναι η Κονιόρδου. Σπουδαία. Συναρπαστική.Τόσο στις… εκρήξεις, όσο και στις γερές χαμηλές δραματικές σκηνές της. Πόσο μεγάλο ταλέντο! Μοναδική!
Στο πλάι της εντυπωσιάζουν υποκριτικά στους διπλούς ρόλους τους οι εξαιρετικοί Θέμης Πάνου, Δημήτρης Πασσάς, Δανάη Σκιάδη, Μαρσέλα Λένα, Κρις Ραντάνοφ, Νικόλας Χανακούλας, αλλά και ο Παντελής Παπαδόπουλος στο ρόλο του παππού.
Υπέροχα είναι και τα παιδιά Εμίλ Γκριγκόροβ,Γιάννης Μαυρόπουλος. Σπεύσατε στο Νέο Ρεξ για να δείτε μια πολύ σημαντική παράσταση και ένα μοναδικό «κέντημα» από την Λυδία Κονιόρδου.
Το Εθνικό προχωράει…
-Από τις 6 μέχρι και τις 22 που θα παίζεται η παράσταση στον ρόλο του Άντρα/Συζύγου θα δούμε τον Στρατή Πανούριο.
Σπεύσατε!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση