GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παγωτά στο Ναύπλιο

Όταν πρόκειται για παγωτό ποτέ δεν μένουμε ευχαριστημένοι με μία μόνο επιλογή. Πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε εκδρομή στο πανέμορφο Ναύπλ...


Όταν πρόκειται για παγωτό ποτέ δεν μένουμε ευχαριστημένοι με μία μόνο επιλογή. Πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε εκδρομή στο πανέμορφο Ναύπλιο και απολαμβάνουμε τη βόλτα μας στα κουκλίστικα και γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης. Ακόμη και με παρέα να είμαστε, ένα (ή και περισσότερα) χωνάκια παγωτού αποτελούν πάντα τον ιδανικότερο σύνοδό μας στις πεζοπορικές διαδρομές μας.

Παρακάτω θα βρείτε τις τρεις καλύτερες επιλογές που θα σας βάλουν σε πειρασμό ουκ ολίγες φορές. Αυθεντικό ιταλικό, παραδοσιακό ή πιο μοντέρνες γεύσεις η επιλογή σας σίγουρα θα είναι μια δύσκολη υπόθεση. Η απόλαυση, ωστόσο, 100% εγγυημένη!

Antica Gelateria di Roma

artigianalediroma_edited
Οι συστάσεις είναι περιττές για μία από τις πιο φημισμένες gelaterie όχι μόνο του Ναυπλίου, αλλά ολόκληρης της χώρας. «Για παγωτό, στον Ιταλό», λένε στο Ναύπλιο, αναφερόμενοι σε μία από τις εμπειρίες που αποτελούν σημείο αναφοράς για τη γραφική πόλη. Για να τη ζήσετε, πρέπει να πάτε στην οδό Φαρμακοπούλου, πίσω από την Πλατεία Συντάγματος, όπου θα συναντήσετε τη διάσημη Antica Gelateria di Roma με τις αμέτρητες γεύσεις σε παγωτό.
Οι ιταλοί ιδιοκτήτες της, Marcello και Claudia, θα σας μυήσουν στα μυστικά της αυθεντικής, ιταλικής gelateria. Η δυνατή ιταλική μουσική σε συνδυασμό με τις θεσπέσιες μυρωδιές θα σας οδηγήσουν στην είσοδο του μαγαζιού. Από εκεί αναλαμβάνουν οι ειδικοί, οι οποίοι θα σας κατατοπίσουν για τις περίπου 30 διαφορετικές γεύσεις παγωτού που παρασκευάζονται στο εργαστήριο με φρέσκα φρούτα εποχής (τα σορμπέ) και τοπικό γάλα Αργολίδας (η κρέμα παγωτό). Από τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις το σορμπέ σοκολάτα με γκράπα ή πιπεριά τσίλι, η σοκολάτα-φουντούκι και το παγωτό με στέβια. Από τις all time classic προτάσεις των Ιταλών μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την κρέμα με κομματάκια φρούτων και τη zuppa inglese με παντεσπάνι, σταφίδα και ρούμι.
Εδώ θα βρείτε επίσης αυθεντικά ιταλικά γλυκά, όπως πανακότα και τιραμισού, αλλά και πορτοκαλόπιτα, snacks με ιταλικό προσούτο, σπιτικές μαρμελάδες και διάφορα άλλα ιταλικά προϊόντα, όπως limoncello και mandarinello, μπισκότα cantuccini παρασκευασμένα ειδικά για την gelateria από φούρνο στη Φλωρεντία, όπως panettone κ.ά. Εναλλακτικά, μπορείτε να πιείτε αυθεντικό ιταλικό espresso και cappuccino.
Info
Καθημερινά: 09.00-02.00
Τιμές: 1,50 ευρώ (μικρό χωνάκι), 2,50 ευρώ (μικρό κυπελάκι)
Φαρμακοπούλου 3, Παλιά Πόλη, Ναύπλιο, τηλ. 27520 23520

Gelarto

gelarto
Στην καρδιά της Παλιάς Πόλης του Ναυπλίου, πίσω ακριβώς από την Πλατεία Συντάγματος, το Gelarto θα σας μυήσει στην... τέχνη του παγωτού, όπως γίνεται άλλωστε άμεσα αντιληπτό κι από την ονομασία του.
Τα αδέρφια Πέτρος και Νίκος με πολύχρονη πείρα στο χώρο -η ενασχόλησή τους με το αντικείμενο ξεκίνησε το 2005- υπόσχονται να σας χαρίσουν τις πιο δροσιστικές και γευστικές σας στιγμές, κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο πανέμορφο Ναύπλιο. Η παραγωγή του παγωτού πραγματοποιείται από τους ίδιους στο ανοιχτό προς το κοινό εργαστήριο (καλύπτεται μόνο με τζάμι), έτσι ώστε να παρακολουθείτε όλη τη διαδικασία, όντας σίγουροι πια για την ποιότητα και τα υλικά που χρησιμοποιούνται.
Η επιλογή σας, ωστόσο, θα είναι δύσκολη καθώς θα έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε 26 διαφορετικές γεύσεις (εναλλάσσονται αναλόγως την εποχή και τις πρώτες ύλες) ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν οι στρατσιατέλα, cookies, kinder bueno, ferrero και το βραβευμένο φιστίκι, με τις καρύδα, πεπόνι, σορμπέ φράουλα, σορμπέ καρπούζι και lemon pie να πρωταγωνιστούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το παγωτό σερβίρεται σε χειροποίητο χωνάκι ή κυπελάκι σκέτο ή με τα toppings (σιρόπι, τρούφα, μπισκότο κ.α.) της επιλογής σας, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς κιλού ή μισού κιλού για το σπίτι ή για δώρο.
Info
Καθημερινά: 10.00-02.00
Τιμές: 1,50 ευρώ (μία μπάλα παγωτό)
Φαρμακοπούλων 6, Ναύπλιο, τηλ. 27520 28383

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση