GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και στο δια ταύτα... Αύξηση του κατώτερου μισθού υποσχέθηκε η Χίλαρι

Έφτασε και στο προκείμενο η Χίλαρι Κλίντον η οποία ενέταξε το θέμα του μισθού στην προεκλογική της εκστρατεία, εν όψει της κρίσιμης εκλ...


Έφτασε και στο προκείμενο η Χίλαρι Κλίντον η οποία ενέταξε το θέμα του μισθού στην προεκλογική της εκστρατεία, εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της Νέας Υόρκης στις 19 Απριλίου.
Η υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών δήλωσε ότι, αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ και αν θα έχει την έγκριση του Κογκρέσου,  θα υπογράψει νόμο για την καθιέρωση του κατώτατου ομοσπονδιακού μισθού στα 15 δολάρια την ώρα, από  7.25 που είναι σήμερα.
Η προεκλογική εξαγγελία έγινε χθες, αφού χιλιάδες εργαζόμενοι που αμείβονται με χαμηλούς μισθούς διαδήλωσανχθες στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες, αλλά και σε άλλες αμερικανικές πόλεις διεκδικώντας την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 15 δολάρια την ώρα.
Η εκστρατεία "Μάχη για τα 15" άρχισε το 2012 από τους εργαζόμενους στα ταχυφαγεία, αλλά επεκτάθηκε και σε άλλους εργασιακούς τομείς χαμηλά αμειβόμενων εργαζομένων, όπως αυτοί που εργάζονται στην παροχή υπηρεσιών υγείας κατ' οίκον, στους υπαλλήλους των εμπορικών καταστημάτων, αλλά και στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Η κοινοπραξία ταχυφαγείων McDonald's Corp βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής ημέρας δράσης, με τους εργαζόμενους της να είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την αμοιβή των 15 δολαρίων την ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση