GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σήμερα οι εθνικές εκλογές στη Συρία, τα ΜΜΕ κι η Δύση, που τις απαιτούσε, σιωπούν!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας http://nikosklitsikas.gr/ Σήμερα ο λαός της Συρίας στις κάλπες, για να εκλέξει τους...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Σήμερα ο λαός της Συρίας στις κάλπες, για να εκλέξει τους...
250 βουλευτές του "Λαϊκού Συμβουλίου" (Βουλή) της χώρας.
Οι δρόμοι της Δαμασκού κι όλων των πόλεων της μαρτυρικής Συρίας, γεμάτοι με αφίσες και προεκλογικό υλικό των υποψηφίων και των πολιτικών κομμάτων.
Εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα σ' αυτές τις εκλογές, που δεν δίστασε καθόλου να τις προκηρύξει ο πρόεδρος Bashar Al Assad, όταν πιεστικά τις απαιτούσε η δύση, ακόμη κι από τη Ρωσία με τον ιδιαίτερο ρόλο της στην περιοχή, είναι ο πενταετής πόλεμος με δολοφόνους μισθοφόρους της "αραβικής άνοιξης" (2011) και οι συνομιλίες στη Γενεύη.
Περισσότεροι από 12.000 υποψήφιοι, για μια θέση στα 250 έδρανα της Συριακής Βουλής (Λαϊκό Συμβούλιο), αναζητούν την ψήφο προτίμησης των πολιτών.
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί κανονικά σε όλη την επικράτεια της χώρας, με εξαίρεση την Ράκα (Καλλινίκη) και την Ιντλίμπ, που ακόμη είναι υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών.
Δύο είναι οι βασικοί πολιτικοί σχηματισμοί που θα αναμετρηθούν αύριο: το "Εθνικό Προοδευτικό Μέτωπο" και το "Λαϊκό Μέτωπο για την Αλλαγή κι Ελευθερία".
Στο "Εθνικό Προοδευτικό Μέτωπο" συμμετέχουν 10 κόμματα και διάφοροι πολιτικοί σχηματισμοί. Τα βασικά κόμματα είναι το Σοσιαλιστικό Κόμμα Μπάαθ (του προέδρου Άσαντ), το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας και το Εθνικό Κόμμα Συρίας. Στις τελευταίες εκλογές κέρδισε 168 έδρες, από τις 250 και την απόλυτη πλειοψηφία.
Η πολιτική, ιδεολογική διαφοροποίηση μεταξύ των δύο βασικών συνασπισμών, της πλειοψηφίας ("Εθνικό Προοδευτικό Μέτωπο") και της αντιπολίτευσης ("Λαϊκό Μέτωπο για την Αλλαγή κι Ελευθερία"),συνίσταται στο οικονομικό πρόγραμμα: σοσιαλιστική οικονομία (Άσαντ) κι ελεύθερη αγορά η αντιπολίτευση.
Συνοπτικά η Βουλή της Συρίας σήμερα:
Σύμφωνα με τις εκλογές του 2012:
     Εθνικό Προοδευτικό Μέτωπο
     Λαϊκό Μέτωπο για την Αλλαγή κι Ελευθερία
     Ανεξάρτητοι βουλευτές
* Θα πρέπει να σημειωθεί πως εκλέγονται πολλοί ανεξάρτητοι βουλευτές στη Συρία (όπως η αντιπολιτευόμενη τον Άσαντ Maria Saadeh: Ο Άσαντ δεν είναι δικτάτορας...), κυρίως λόγω των μεμονωμένων υποψήφιων από θρησκευτικές (Ελληνορθόδοξοι, καθολικοί, ελληνοκαθολικοί...), αλλά και εθνικές μειονότητες, όπως αυτή των Αρμενίων. Αυτοί οι ανεξάρτητοι βουλευτές, προτιμούν τις ψήφους των διαφόρων κοινοτήτων, από την ένταξή τους σε πολιτικά κόμματα.
** Κανένας βουλευτής της Συρίας, κυβερνητικός ή αντιπολιτευόμενος, δεν συμμετείχε στους στρατούς των "μετριοπαθών" ή "σκληρών" δολοφόνων-μισθοφόρων, που αιματοκύλισαν τη χώρα για πέντε (5) χρόνια.
Η ένοχη σιωπή της δύσης για την αυριανή εκλογική διαδικασία, είναι η ίδια ένοχη σιωπή μ' αυτή της απελευθέρωσης της Παλμύρας.
Πρόβαλαν, απαίτησαν εκλογικές διαδικασίες, αλλά δεν θα είναι παράξενο να επικοινωνήσουν πως δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές.
Ακόμη κι η πιο στενή σύμμαχος της "πολιτισμένης" δύσης, η Σαουδική Αραβία, εκεί όπου η "βουλή" διορίζεται από τον παιδόφιλο μονάρχη-δικτάτορα -με εξουσιοδότηση του Θεού-, εκεί όπου η γυναίκα είναι αντικείμενο κι απαγορεύεται να οδηγεί αυτοκίνητο ή να κυκλοφορεί χωρίς τον σύζυγό της, απαιτούσε να διεξαχθούν εκλογές στη Συρία...
Μια νέα ήττα για τη δύση των αποικιοκρατών...
Πως θα μπορούσε να είναι πολιτικός αντίπαλος του προέδρου Άσαντ, ο εκλεκτός της Γαλλίας, ο ιμάμης της Αλ Κάιντα και καταζητούμενος Moaz al-Khatib, αλλά μόνιμος θαμώνας στο προεδρικό μέγαρο του πλασιέ εμπόρων όπλων Ολάντ;
(Νοέμβρης 2012), ανακοινωθέν της Γαλλικής Προεδρίας για τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, του "σοσιαλιστή" Ολάντ, με τον ιμάμη Moaz al-Khatib. Ο οποίος την περίοδο της ενδο-αραβικής σύγκρουσης Ιράκ-Κουβέιτ, ξεσπάθωσε με κηρύγματα εναντίον των δυτικών και υπέρ του Osama bin Laden και της Αλ Κάιντα, αλλά το “δικτατορικό καθεστώς Άσαντ” του έδωσε χάρη κι έφυγε από τη Συρία.
Ο ιμάμης της Αλ Κάιντα, Moaz al-Khatib, που στην επίσημη συνάντηση με τον Ολάντ, τα ΜΜΕ εμφάνιζαν ως σεΐχη Moaz al-Khatib, άνθρωπο της “συναίνεσης” και του “δημοκρατικού διαλόγου”, που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον “δικτάτορα”, αλλά δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Συρίας. Σήμερα είναι στέλεχος των ομίλων Shell, με εργασιακό αντικείμενο το leasing πετρελαίου και φυσικού αερίου...
Ένας άλλος "άσσος" της δύσης, είναι ο πολέμαρχος Zahran Alloush.
1
Κωνσταντινούπολη, 17 Απρίλη 2015: Ο "πολέμαρχος" Zahran Alloush, μόνιμος θαμώνας του Ερντογάν...
Ο ανωτέρω κύριος Zahran Alloush (μην σαν "εντυπωσιάζει το κοστούμι χωρίς γραβάτα,όπως θα διαπιστώσουμε παρακάτω), προοριζόταν από τους "πολιτισμένους" ευρωπαίους ηγέτες, να ενοποίησει τους "μετριοπαθείς εξεγερμένους", με συντονισμό Σαουδικής Αραβίας, Κατάρ, Τουρκίας, Ισραήλ...
 Ας τον δούμε στη μάχη "εκδημοκρατισμού" της Συρίας:

Ο "πολέμαρχος" Zahran Alloush, είναι και φανατικός αναγνώστης της "Hello Kitty", εκτός από "ισλαμιστής"...
Εδώ τον συναντάμε σε μια τυχαία συνάντηση με τον αρχηγό του ισλαμικού κράτους...


Το νέο πουλέν της δύσης, είναι ο "μετριοπαθής" Kamal Labwani, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε επισήμως το Ισραήλ (14 Φλεβάρη 2016:  "Jerusalem Post"), για συνομιλίες και προετοιμασία της μετά Άσαντ εποχής...

Πως θα μπορούσε να είναι αντίπαλος του Άσαντ, αυτός ο Kamal Labwani, ο οποίος κάλεσε το Ισραήλ να βοηθήσει την πτώση του προέδρου Άσαντ;

Φωτορεπορτάζ από την προεκλογική καμπάνια στη Συρία, που κανένα ΜΜΕ δεν αναφέρει:









Οι 7 ανεξάρτητοι υποψήφιοι Αρμένιοι στο Χαλέπι...



Οι τρεις ανεξάρτητοι υποψήφιοι Αρμένιοι στη Δαμασκό...

Οι εκλογές στη Συρία αναδεικνύουν και το μεγαλείο της δημοσιογραφικής πορνείας!
Ποιος θα είναι ο νικητής αυτής της εκλογικής αναμέτρησης;
Ο λαός της Συρίας, που δέχεται ιμπεριαλιστική επίθεση πέντε (5) χρόνια, Αντιστάθηκε και νίκησε!

* Περισσότερα για τη Συρία: ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση