GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στρατιώτες, τζιχαντιστές και αντάρτες μάχονται για το Χαλέπι

Μια από τις σκληρότερες και πολυπλοκότερες μάχες που έχουν δοθεί ποτέ στη Συρία - καθώς εμπλέκονται σ' αυτήν σχεδόν όλες οι δυνάμεις ...

Μια από τις σκληρότερες και πολυπλοκότερες μάχες που έχουν δοθεί ποτέ στη Συρία - καθώς εμπλέκονται σ' αυτήν σχεδόν όλες οι δυνάμεις που πολεμούν τα τελευταία χρόνια στη χώρα - δίνεται την τελευταία εβδομάδα στην επαρχία του Χαλεπίου.

Πάνω από 30.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και περισσότερα από 200 μέλη διαφόρων ενόπλων οργανώσεων έχουν σκοτωθεί από την Κυριακή στις συγκρούσεις.

Η συνοριακή λωρίδα στο βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου είναι ο τόπος των συγκρούσεων μεταξύ ανταρτών και του ΙΚ, το οποίο έχει αποκλειστεί από την εκεχειρία. Είναι στρατηγικής σημασίας για όλους τους εμπολέμους και κυρίως για τις ομάδες ανταρτών και τζιχαντιστές που ανεφοδιάζονται στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μεταξύ των θυμάτων είναι 82 στρατιώτες και φιλοκυβερνητικοί πολιτοφύλακες, 94 τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νόσρα -του παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη Συρία- καθώς και 34 μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Human Rights Watch κατηγόρησε τους τούρκους συνοριακούς φρουρούς ότι άνοιξαν πυρ εναντίον των εκτοπισμένων που πλησιάζουν τα τουρκικά σύνορα.

Οι μάχες απειλούν την εύθραυστη εκεχειρία που έχει τεθεί σε ισχύ από τα τέλη Φεβρουαρίου στη Συρία και τις ενδοσυριακές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στη Γενεύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση