ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Ικανοποιημένος από την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας ο Αβραμόπουλος

Share it:

«Μπορέσαμε να χτυπήσουμε τους διακινητές, ρυθμίζοντας τις ροές προς την Ευρώπη και δημιουργώντας νόμιμες μεταναστευτικές οδούς» τόνισε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφερόμενος στην συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, ενώ εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή του για πορεία εφαρμογής της.

Ο κ. Αβραμόπουλος παρουσίασε την πρώτη έκθεση αξιολόγησης της Επιτροπής για τα αποτελέσματα της εν λόγω συμφωνίας και εξήγησε πως έχει σημειωθεί «σημαντική μείωση των ατόμων που περνούν παράνομα», πως η «δραστηριότητα των διακινητών έχει πληγεί», ενώ έχουν ξεκινήσει και οι επιστροφές μεταναστών στην Τουρκία αλλά και η παράλληλη επανεγκατάσταση προσφύγων από την Τουρκία.

Ωστόσο, υπογράμμισε πως είμαστε «ακόμα στην αρχή» και πως περισσότερες προσπάθειες πρέπει να καταβληθούν αφενός για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των προσφύγων και των μεταναστών στην Ελλάδα και την Τουρκία αφετέρου για τη μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο, που βρίσκονται στην ελληνική ενδοχώρα, σε άλλες χώρες της ΕΕ. «Το 70% των ατόμων που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι επιλέξιμοι για μετεγκατάσταση» ανέφερε ο Έλληνας επίτροπος, κάνοντας και πάλι έκκληση στα κράτη-μέλη της ΕΕ να «επιταχύνουν» τις προσπάθειές τους έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 6.000 μετεγκαταστάσεων το μήνα.

Ο κ. Αβραμόπουλος αναγνώρισε πως από την πλευρά τους, οι ελληνικές αρχές έχουν επιταχύνει σημαντικά το έργο τους και υπάρχουν «απτά αποτελέσματα», καθώς επίσης ότι υπάρχουν πλέον οι απαραίτητοι μηχανισμοί ενώ τα hot spots είναι σε πλήρη λειτουργία. «Οι ελληνικές αρχές με πνεύμα ευθύνης πράττουν αυτά που πρέπει να πράξουν έτσι ώστε να εξομαλυνθεί πλήρως η κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας επίτροπος.

Όσον αφορά στην Τουρκία, ο επίτροπος επισήμανε πως έχουν βελτιωθεί σημαντικά οι συνθήκες ζωής των μεταναστών εκεί, καθώς επίσης ότι οι τουρκικές αρχές έχουν διαβεβαιώσει πως δεν πραγματοποιούνται απωθήσεις προσφύγων στη Συρία και έχουν δεσμευτεί ότι οι μη Σύροι πρόσφυγες θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους Σύρους στη χώρα.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι, εάν δεν προχωρήσει τον Ιούνιο η απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων, η εφαρμογή της συμφωνίας θα σταματήσει, σημείωσε πως δεν εκλαμβάνει τις εν λόγω δηλώσεις ως «απειλές», καθώς η ευρωτουρκική συμφωνία βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη.

«Συνεργαζόμαστε στενά με τις τουρκικές αρχές, οι οποίες έχουν αναλάβει πλήρη δέσμευση να εφαρμόσουν όλες τις προϋποθέσεις πριν από τις 4 Μαΐου, οπότε η Επιτροπή θα παρουσιάσει την τρίτη έκθεση προόδου για την απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων», είπε ο κ. Αβραμόπουλος εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο εν λόγω στόχος θα «επιτευχθεί».

Share it:
Reactions:

Πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση