GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναβρασμός στους Ρεπουμπλικάνους: Ο Τραμπ αναδιοργανώνεται

Υπό το ενδεχόμενο να μην συγκεντρώσει 1.237 εκλέκτορες που απαιτούνται για την τελική επιλογή του για το προεδρικό χρίσμα πριν από το...


Υπό το ενδεχόμενο να μην συγκεντρώσει 1.237 εκλέκτορες που απαιτούνται για την τελική επιλογή του για το προεδρικό χρίσμα πριν από το κεντρικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, ο Ντόναλντ Τραμπ αναδιοργανώνεται για να δώσει ώθηση στην προεκλογική εκστρατεία του: προχώρησε στην πρόσληψη ενός νέου Ρεπουμπλικανού πολιτικού συμβούλου, ενώ προγραμματίζει συνάντηση μεταξύ των μελών της προεκλογικής εκστρατείας του, με μέλη των αμερικανικών νομοθετικών σωμάτων.

Ο Τραμπ κινδυνεύει να χάσει το χρίσμα α)από τις κινήσεις του συνυποψηφίου του Τεντ Κρουζ, αλλά και β) μιας καλά οργανωμένης πολιτικής εκστρατείας κατά της υποψηφιότητας του Τραμπ, με δεδομένη την αντίθεση που εκφράζουν στην υποψηφιότητά του, τα ηγετικά στελέχη του κόμματος.

Επίσης, αν και θεωρείται φαβορί, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος δε γίνεται αποδεκτός σε μεγάλο ποσοστό από τις γυναίκες. Γιαυτό, τις τελευταίες ημέρες, ο Τραμπ προσπαθεί να υιοθετήσει μια πιο ευέλικτη θέση σε ζητήματα που αφορούν στις γυναίκες. Έτσι, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN φιλοξένησε ομαδική συνέντευξη με τον ίδιο, τη γυναίκα του, Μελάνια, την κόρη του, Ιβάνκα, αλλά και τους γιους του, Έρικ και Ντόναλντ Τζούνιορ, με στόχο να προβάλλει μια πιο προσωπική πλευρά του αμφιλεγόμενου υποψήφιου μεγιστάνα.

Στο μεταξύ, ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Τεντ Κρουζ - σε μία επίσης "οικογενειακή συνένετυξη" δήλωσε ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο στην περίπτωση που εξασφαλίσει το προεδρικό χρίσμα, να προτείνει για αντιπρόεδρο του, τον πρώην συνυποψήφιό του Μάρκο Ρούμπιο.

Ο Κρουζ αντιμετωπίζει τον Ντόναλντ Τραμπ, που προηγείται σε αριθμό εκλεκτόρων. Ο Τεξανός Γερουσιαστής, προσανατολίζεται προς τη διεξαγωγή του κεντρικού συνεδρίου του κόμματος, τον Ιούλιο, προκειμένου να εξασφαλίσει τους απαραίτητους εκλέκτορες, υπό την προϋπόθεση ότι ο Τραμπ δε θα μπορέσει μέχρι τη διεξαγωγή του συνεδρίου να συμπληρώσει τον αριθμό των εκλεκτόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση