ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Φραγκίσκος σε ιερείς: Μην είστε τόσο αυστηροί με τους χωρισμένους

Share it:

Μετά από διάλογο που ξεκίνησε το 2014 καθώς και δύο επισκοπικές συνόδους, ο Πάπας Φραγκίσκος παρουσίασε το «Amoris Laetitia» (Η Χαρά της Αγάπης), ένα κείμενο 260 σελίδων, με οδηγίες για το πώς να αντιμετωπίζει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία την σύγχρονη πραγματικότητα στο θέμα της οικογένειας.
Σε αυτό, ο Πάπας Φραγκίσκος εξέδωσε προτείνει στους καθολικούς ιερείς να είναι λιγότερο αυστηροί και πιο συμπονετικοί με τους διαζευγμένους και ξαναπαντρεμένους με πολιτικό γάμο.
«Ουδείς μπορεί να είναι καταδικασμένος για πάντα, διότι δεν είναι αυτή η λογική του Ευαγγελίου», υπογραμμίζει.
«Επιπλέον, ο Πάπας δεν λησμονεί να στρέψει την προσοχή του στις εύθραυστες οικογένειες, ακόμη και στις αποτυχίες των οικογενειών, για την επιστροφή τους στο μονοπάτι της Χαράς του Ευαγγελίου», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Συνόδου των Επισκόπων.
Για τους ομοφυλόφιλους ο Ποντίφικας σημειώνει πως κάθε άνθρωπος, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό.
Ωστόσο, ο Πάπας απορρίπτει τους γάμους ομοφυλόφιλων.
Share it:
Reactions:

Ευρώπη

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση