GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρυξέλλες: Επαναλειτουργεί δειλά το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ

Με 3 πτήσεις, μεταξύ αυτών και προς την Αθήνα, ξεκίνησε σήμερα να λειτουργεί, αλλά εξαιρετικά περιορισμένα, το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ τω...


Με 3 πτήσεις, μεταξύ αυτών και προς την Αθήνα, ξεκίνησε σήμερα να λειτουργεί, αλλά εξαιρετικά περιορισμένα, το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών.

Οι έλεγχοι είναι αυστηροί και γίνονται πριν την είσοδο στο αεροδρόμιο και κανείς δεν μπαίνει ανεμπόδιστα στις αίθουσες του αεροδρομίου, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Επίσης, πριν από τις εισόδους περνούν ενδελεχείς έλεγχους όλες οι αποσκευές του κάθε επιβάτη, ο οποίος θα πρέπει να δείχνει διαβατήριο και εισιτήριο.

Το μεσημέρι, μόνο μερικές δεκάδες επιβατών είχαν φθάσει για την πρώτη πτήση με προορισμό το Φάρο της Πορτογαλίας, που επρόκειτο να απογειωθεί στις 13:40 (τοπική ώρα, 14:40 ώρα Ελλάδας). Θα ακολουθήσει μια πτήση για την Αθήνα και μια άλλη για το Τορίνο της Ιταλίας.

Αύριο Δευτέρα το αεροδρόμιο θα εξυπηρετήσει πολύ περισσότερους προορισμούς. Μεταξύ άλλων, ένα αεροπλάνο πρόκειται να αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη και άλλα δύο για πόλεις στο Καμερούν, την Γκάμπια και τη Σενεγάλη.

Το αεροδρόμιο έχει προειδοποιήσει τους επιβάτες να φθάνουν τρεις ώρες πριν από την πτήση τους λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας και να έρχονται με αυτοκίνητο. Τα δρομολόγια των τρένων και των λεωφορείων προς το αεροδρόμιο δεν πραγματοποιούνται.

Σαφές είναι ότι στην αρχή η λειτουργία του Ζάβεντεμ θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη, 800 επιβάτες αντί 4000 θα διακινούνται την ώρα. «Μέχρι τις καλοκαιρινές διακοπές, τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου, ελπίζουμε να διακινούμε τον ίδιο αριθμό επιβατών, όπως μέχρι πρότινος» ευελπιστεί ο Αρνό Φάιστ, επικεφαλής του αεροδρομίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση