GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ οι εξετάσεις για νέα διπλώματα...

Το χάος που δημιουργήθηκε από την αποχή των υπαλλήλων των περιφερειών και του υπουργείου Υποδομών από τις εξετάσεις υποψήφιων νέων οδηγών...

Το χάος που δημιουργήθηκε από την αποχή των υπαλλήλων των περιφερειών και του υπουργείου Υποδομών από τις εξετάσεις υποψήφιων νέων οδηγών, ανάγκασε την κυβέρνηση να επιστρέψει άρον – άρον το μηνιαίο επίδομα των 170 ευρώ στους εξεταστές.

Το εν λόγω επίδομα είχε καταργηθεί από την 1η Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος (ΟΣΥΑΠΕ) που αποτελείται από εξεταστές, να απέχουν από τα καθήκοντά τους από τις 7 Μαρτίου.

Η κατάργηση του επιδόματος ενέπιπτε στην εφαρμογή του νόμου που καταργεί τη δυνατότητα παροχής οποιασδήποτε πρόσθετης αμοιβής στους δημοσίους υπαλλήλους. Ωστόσο, καθώς φαίνεται, η κυβέρνηση, με την επιστροφή του «κομμένου» επιδόματος επιδιώκει να στείλει το μήνυμα πως αν ασκηθεί η απαιτούμενη πίεση, επιστρέφει παροχές που... είχε περικόψει η ίδια.

Σημειώνεται ότι οι εξεταστές είχαν λάβει διαβεβαιώσεις για την επιστροφή του επιδόματος και συμμετείχαν κανονικά στις εξετάσεις ως τις αρχές του μήνα, ωστόσο η σχετική τροπολογία για την επαναφορά της πρόσθετης αμοιβής «σκόνταψε» στο βέτο των δανειστών. Αποτέλεσμα η αποχή των εξεταστών και η μη χορήγηση διπλωμάτων οδήγησης εδώ και έναν μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, το υπουργείο Υποδομών δεσμεύτηκε να πείσει τους δανειστές, παραθέτοντας νέα επιχειρήματα. Εξάλλου, τελικά τα πάντα ανάγονται σε αριθμούς, αφού, όπως τονίζει η υφ. Μεταφορών, Μ. Χρυσοβελώνη (των ΑΝ.ΕΛ.), από τη μη διενέργεια των εξετάσεων οδήγησης χάνονται δημόσια έσοδα 1,6 εκατ. ευρώ μηνιαίως από μη απόδοση ΦΠΑ και άλλα 1,9 εκατ. ευρώ από μη καταβολή αναλογούντων φόρων.

Σημειώνεται ότι, λόγω της μη καταβολής του επιδόματος δεν βγάινουν στους δρόμους ούτε τα μικτά κλιμάκια ελέγχων σε οδηγούς και οχήματα.

Όπως πάντως ξεκαθαρίζουν οι εξεταστές, αν δεν κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία για επαναφορά του επιδόματος, δεν θα διενεργούν εξετάσεις οδήγησης...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση