GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο Ναύπλιο το Ιστορικό Ράλι Ελλάδος

Οι προετοιμασίες για την διοργάνωση του Ιστορικού Ράλι Ελλάδος (Ακρόπολις) βρίσκονται σε πλήρη ένταση. Ως γνωστόν η πιο απαιτητική διορ...


Οι προετοιμασίες για την διοργάνωση του Ιστορικού Ράλι Ελλάδος (Ακρόπολις) βρίσκονται σε πλήρη ένταση. Ως γνωστόν η πιο απαιτητική διοργάνωση του είδους στην Ευρώπη θα εκκινήσει από το περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου της Αθήνας την Παρασκευή 27 Μαΐου στις 11:00, σε μια πρωτόγνωρη τελετή κατά την οποία τόσο οι συμμετέχοντες της κατηγορίας Sporting όσο και αυτοί της κατηγορίας Regularity θα ξεκινούν ταυτόχρονα από την ειδικά διαμορφωμένη ράμπα του αγώνα.

Το πρώτο σκέλος της Κατηγορίας Sporting (27/5) το οποίο θα διεξαχθεί σε χωμάτινες επιφάνειες περιλαμβάνει 5 Ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 80 χλμ. στην Δυτική Αττική και την Βορειοανατολική Πελοπόννησο, πριν τα αυτοκίνητα κατευθυνθούν στο Ναύπλιο για την απαραίτητη μετατροπή τους σε ασφάλτινα, αφού τα επόμενα δύο σκέλη του αγώνα πραγματοποιούνται σε ασφάλτινο τερέν.

Το Σάββατο (28/5), το δεύτερο σκέλος του αγώνα είναι ίσως το πιο δύσκολο, αφού περιλαμβάνει 10 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκος 140 χλμ., εκ των οποίων μάλιστα οι δύο τελευταίες θα είναι νυχτερινές.

Το τρίτο και τελευταίο σκέλος του Ιστορικού Ράλι (29/5), επίσης ασφάλτινο, περιλαμβάνει 4 Ειδικές διαδρομές μήκους 36 χλμ. με την τελετή τερματισμού και απονομής να πραγματοποιούνται το μεσημέρι της Κυριακής στην Κεντρική Προβλήτα της πόλης του Ναυπλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν όλες οι Ειδικές Διαδρομές του αγώνα έχουν χρησιμοποιηθεί στο πρόσφατο παρελθόν στο πλαίσιο του Εθνικού μας Αγώνα, δηλαδή του Ράλι Ακρόπολις, είτε σε έκδοση Παγκοσμίου, είτε Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο εξίσου συναρπαστικός αγώνας Ιστορικό Ράλι Ελλάδος – Regularity που εκκινεί ταυτόχρονα από την Αθήνα, περιλαμβάνει επίσης τρία σκέλη, με μήκος 280 χλμ. την Παρασκευή (27/5), 310 χλμ. το Σάββατο (28/5) και 240 χλμ. την Κυριακή (29/5), σε διαδρομές εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και θα περιλαμβάνει πάνω από 40 Ειδικές Διαδρομές Ακριβείας.

Η τελετή τερματισμού θα πραγματοποιηθεί επίσης το απόγευμα της Κυριακής στην Κεντρική Προβλήτα της πόλης του Ναυπλίου και θα ακολουθήσει λίγο αργότερα η τελετή απονομής.

Τέλος ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για το Ναύπλιο και τους ανθρώπους του.

Να σημειωθεί ότι, ο Δήμος Ναυπλίου και η τοπική κοινωνία έχουν αγκαλιάσει τη διοργάνωση, η οποία αναμένεται να είναι συναρπαστική για τους συμμετέχοντες και τους θεατές, τόσο αγωνιστικά, όσο και τουριστικά/πολιτιστικά.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, το Αρχηγείο του αγώνα θα εγκατασταθεί στο «Βουλευτικό», της Πλατείας Συντάγματος του Ναυπλίου, δηλαδή στο ιστορικό κτήριο της πρώτης Βουλής των Ελλήνων, το οποίο ο τοπικός Δήμος έχει παραχωρήσει στην Οργανωτική Επιτροπή.

Ραντεβού, λοιπόν, στο Ζάππειο την Παρασκευή 27/5 και στο μαγευτικό Ναύπλιο στη συνέχεια, για ένα διαφορετικό τριήμερο έντασης, δράσης και πολιτισμού με αυτοκίνητα και οδηγούς, Έλληνες και ξένους, που έγραψαν ιστορία στις Ειδικές Διαδρομές και τους δρόμους στο παρελθόν καισυνεχίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση