GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα όρια της ανθρωπιστικής καταστροφής το Χαλέπι - Νέοι βομβαρδισμοί

Τουλάχιστον 50 είναι οι νεκροί, μεταξύ των οποίων και έξι γιατροί, από τον αεροπορικό βομβαρδισμό ενός νοσοκομείου στο Χαλέπι της Συρί...


Τουλάχιστον 50 είναι οι νεκροί, μεταξύ των οποίων και έξι γιατροί, από τον αεροπορικό βομβαρδισμό ενός νοσοκομείου στο Χαλέπι της Συρίας, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Το νοσοκομείο Αλ Κοντς, σε μια συνοικία της πόλης που ελέγχεται από τους αντάρτες, βομβαρδίστηκε τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη.

Οι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και σήμερα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 20 άμαχοι. Η πολεμική αεροπορία του συριακού καθεστώτος έπληξε άλλη μια κλινική, τραυματίζοντας πολλά άτομα. Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι το νοσοκομείο αυτό καταστράφηκε εν μέρει και ότι ο ίδιος είδε ιατροφαρμακευτικό υλικό να έχει σκορπιστεί στα συντρίμμια. "Εξώ εξυπηρετούμε πολίτες, δεν υπάρχει στρατός", είπε ο διευθυντής της κλινικής, ο Χάσαν αλ Άχμαντ.

"Η γη τρέμει κάτω από τα πόδια μας. Οι βομβαρδισμοί δεν σταμάτησαν τη νύχτα. Δεν κλείσαμε μάτι", είπε ένας κάτοικος της συνοικίας Μπουστάν αλ Κασρ η οποία μπήκε ξανά στο στόχαστρο.
Για τους κατοίκους του Χαλεπιού, η εκεχειρία που συμφωνήθηκε μεταξύ του καθεστώτος και των ανταρτών στα τέλη Φεβρουαρίου δεν αποτελεί παρά μακρινή ανάμνηση. Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν χάσει τη ζωή τους στην πόλη περισσότεροι από 200 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μόνο σήμερα σκοτώθηκαν 13 στις συνοικίες που ελέγχονται από το καθεστώς και άλλοι 11 στις γειτονιές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών. Οι τραυματίες ανέρχονται σε πολλές δεκάδες.

Λόγω των βομβαρδισμών ματαιώθηκε η προσευχή της Παρασκευής, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στις συνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες.

Πολλά βλήματα όλμων έπεσαν χθες και στο ρωσικό προξενείο της πόλης, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, όπως ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας. Το προξενείο έχει διακόψει τη λειτουργία του από τον Ιανουάριο του 2013 και μόνο οι Σύροι υπάλληλοί του εργάζονται ακόμη εκεί.

"Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η επίθεση στο γενικό προξενείο ήταν προμελετημένη", υποστηρίζει η Μόσχα που επιρρίπτει την ευθύνη στο Μέτωπο Αλ Νόσρα, το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα και τις οργανώσεις που το στηρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση