GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Είμαστε ασφαλείς - Κυριάκος: Από μολότοφ σε Καλάσνικοφ είναι κοντά

Στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής μεταφέρθηκε η μονομαχία κυβέρνησης - αντιπολίτευσης με αφορμή την προ ημερησίας συζήτηση για τ...


Στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής μεταφέρθηκε η μονομαχία κυβέρνησης - αντιπολίτευσης με αφορμή την προ ημερησίας συζήτηση για την ασφάλεια των πολιτών και το προσφυγικό την οποία ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τσίπρας: Εθνικά ανεύθυνη η στάση της ΝΔ

H χώρα μας αντιμετωπίζει οικονομική και προσφυγική κρίση, σε καμία περίπτωση όμως κρίση ασφάλειας, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για την ασφάλεια, που ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

O πρωθυπουργός αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, επανέλαβε ότι η χώρα είναι ένα βήμα πριν από την έξοδο από την κρίση και αναρωτήθηκε αν αύριο τα στοιχεία της Eurostat αποδείξουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε άδεια ταμεία, αν τότε θα ζητήσει η ΝΔ συγνώμη ή αν θα συνεχίσει να συντηρεί τον μύθο της καταστροφής η αξιωματική αντιπολίτευση παρά το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση πέτυχε και υπερέβη τους στόχους.

«Στόχος μας να μετατρέψουμε τη χώρα μας από μέρος της κρίσης σε μέρος της λύσης», είπε ο πρωθυπουργός και ανέφερε ότι «αν τα στοιχεία της Eurostat αύριο αποδείξουν ότι μας αφήσατε άδεια ταμεία τι θα κάνετε; Θα ζητήσετε μια συγγνώμη για την υποκριτική σας στάση;»

«Είμαστε ένα βήμα πριν το κατώφλι εξόδου από την κρίση» σημείωσε.

«Τι ακριβώς επιδιώκει η ΝΔ με αυτή την πρόταση; Υιοθετείτε τον ισχυρισμό ότι η ασφάλεια των πολιτών τίθεται εν αμφιβόλω από το προσφυγικό και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες» επεσήμανε.

«Απέναντι στις Κασσάνδρες της καταστροφής η ελληνική κοινωνία επιδεικνύει ισχυρά αντισώματα», είπε και έκανε λόγο για μύθους που καλλιεργούνται από τη ΝΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι: «Η αφήγηση που συνδέει ευθέως το προσφυγικό με την τρομοκρατία είναι αντιδραστική και μισαλλόδοξη. Είναι θέση εκείνων που κλείνουν τα σύνορα.

Η ΝΔ την υιοθετεί και με ανευθυνότητα επιχειρεί να τη μεταφέρει στην πλάτη της χώρας».

Κατηγόρησε ακόμη τη ΝΔ ότι «σκοπός σας είναι να ψαρέψετε στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου» και είπε «στόχος σας να συσπειρώσετε την ακραία δεξιά πτέρυγα του κόμματός σας. Όποτε το κάνατε το μόνο που καταφέρατε ήταν να πριμοδοτήσετε τη Χρυσή Αυγή. Η αφήγηση που συνδέει ευθέως το προσφυγικό με την τρομοκρατία είναι αντιδραστική και μισαλλόδοξη».

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ακόμη ότι οι ροές μειώθηκαν και διαψεύστηκαν όσοι έλεγαν ότι η χώρα θα γίνει ένας απέραντος καταυλισμός.

Υπογράμμισε ότι «είναι εθνικά ανεύθυνη η στάση της ΝΔ να επιχειρεί να θέσει ζήτημα ασφάλειας».

Μητσοτάκης: Το κράτος δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι

«Ουδείς επιθυμεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε αστυνομικό κράτος, αλλά εμείς δεν θα ανεχθούμε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για την ασφάλεια και το προσφυγικό, την οποία προκάλεσε.

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ανέφερε:«Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και καθήκον κάθε δημοκρατικής πολιτείας. Κάποιοι βάπτισαν διαδηλώσεις, τις συγκεντρώσεις των 50 ατόμων που έκλειναν την Αθήνα, κάποιοι βάπτισαν ελευθερία, τις καταδρομικές επιχειρήσεις από το άβατο των Εξαρχείων, κάποιοι έμπλεξαν την ελευθερία με την ασυδοσία και εγκατέλειψαν δύο αξιώματα:
-η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου και το όριο το θέτει η έννομη τάξη
-η εσωτερική ασφάλεια αποτελεί πυλώνα του κράτους και δεν εκχωρείται, η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού για την τρομοκρατία: «Μιλήσατε για τις σχέσεις της αριστεράς με την τρομοκρατία. Δεν είπα ότι όλοι οι αριστεροί είναι τρομοκράτες, αλλά όλοι οι τρομοκράτες προέρχονται από την μήτρα της άκρας Αριστεράς».

Διευκρίνισε ότι δεν εξισώνει τις συμπεριφορές των τρομοκρατών με τους αγώνες της Αριστεράς, τους οποίους σέβεται και τιμά και προσέθεσε: «Αναρωτιέμαι αν αυτοί που έδωσαν αγώνες για την Αριστερά, θα αναγνώριζαν εσάς κ. Τσίπρα ως υπερασπιστή των αγώνων της Αριστεράς».

Απάντησε στην κατηγορία του κ. Τσίπρα ότι απευθύνεται στα θολά νερά της ακροδεξιάς λέγοντας ότι «δεν απευθύνομαι στα θολά νερά της ακροδεξιάς, απευθύνομαι στα καθαρά νερά του μετριοπαθούς Κέντρου, ο ιδεολογικός προσανατολισμός της ΝΔ είναι σαφής και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, είμαστε η μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη».

Θύμισε την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ότι "μέχρι το Πάσχα η Ειδομένη θα έχει αδειάσει όμορφα και ωραία", για να προσθέσει ότι «δεν τα πάτε καλά με τις προθεσμίες».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση