GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ! Παραιτήθηκε ο Γιαν Φαμπρ...

Την παραίτησή του υπέβαλλε σήμερα το πρωί ο Γιαν Φαμπρ, ο διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ο Γιαν Φαμπρ μάλιστα δε...

Την παραίτησή του υπέβαλλε σήμερα το πρωί ο Γιαν Φαμπρ, ο διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Ο Γιαν Φαμπρ μάλιστα δεν υπέβαλλε την παραίτησή του στον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, αλλά στη διευθύντρια του ΕΜΣΤ, Κατερίνα Κοσκινά. Πηγές από το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρουν ότι ακόμη δεν έχουν πάρει ακόμη την παραίτηση του Βέλγου.

Η παραίτηση του ήρθε μετά από μία σειρά αντιδράσεων λόγω της απόφασής του να αφιερώσει όλο το Φεστιβάλ Αθηνών σε βελγικές παραγωγές γιατί όπως είχε πει δεν είχε χρόνο να εξετάσει τις ελληνικές προτάσεις.

Οι δηλώσεις Φαμπρ είχαν προκαλέσει και τις έντονες αντιδράσεις Ελλήνων καλλιτεχνών καθώς στα σχέδιά του για το Φεστιβάλ περιλαμβάνονταν πολύ λίγες ελληνικές παραγωγές και αφιέρωμα στον βελγικό πολιτισμό.

Χθες, Παρασκευή, με επιστολή τους, οι καλλιτέχνες ζητούσαν την παραίτηση του Γιάν Φαμπρ, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «persona non grata». Ταυτόχρονα, καλούσαν σε παραίτηση και τον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση