GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντάισελμπλουμ: Δε θα έχουμε συμφωνία με την Ελλάδα στην Ουάσινγκτον

Δεν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα, αλλά οι υπουργοί των κρατώ...


Δεν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα, αλλά οι υπουργοί των κρατών της Ευρωζώνης θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία για να αποδεσμευθούν οι δόσεις των δανείων και να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στην συνάντηση τους που θα πραγματοποιηθεί στο Άμστερνταμ την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Ντάισελμπλουμ τόνισε πως οι θεσμοί είναι ανυποχώρητοι στο ότι το σημείο-κλειδί για την επίτευξη συμφωνίας είναι η πρόβλεψη ότι η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018.

“Δεν βλέπω να υπάρχει καμία ευελιξία στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% το 2018, επειδή αυτή αποτελεί μία από τις βάσεις της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού. Οπότε θα χρειαστεί μια τεράστια προσπάθεια από την πλευρά της Ελλάδας, αλλά πιστεύω ότι μπορεί αυτή να γίνει”, τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση