GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα drones στη μάχη του προσφυγικού

Τα drones επιστρατεύει στη «μάχη» του προσφυγικού ο ευρωπαϊκός μηχανισμός φύλαξης των συνόρων Frontex. Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακ...


Τα drones επιστρατεύει στη «μάχη» του προσφυγικού ο ευρωπαϊκός μηχανισμός φύλαξης των συνόρων Frontex.
Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της υπηρεσίας επεξεργάζονται σχέδιο χρήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών τα οποία θα πετούν πάνω από θαλάσσιες περιοχές, ώστε να ελέγχονται προσφυγικές ροές που προσεγγίζουν ακτές ευρωπαϊκών χωρών.
Τα εν λόγω αεροσκάφη θα χρησιμοποιούνται για εναέρια επιτήρηση θαλάσσιων περιοχών και θα σκανάρουν με τις υπερσύγχρονες κάμερες μεγάλες γεωγραφικές εκτάσεις στέλνοντας ταυτόχρονα ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.
Ο Frontex ξεκίνησε τις συζητήσεις με εκπροσώπους εταιρειών που έχουν τη δυνατότητα να εξοπλίσουν την υπηρεσία με drones. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα πετούν σε σχετικά χαμηλό ύψος και θα έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν μεγάλες γεωγραφικές εκτάσεις για αρκετή ώρα χωρίς να πρέπει να ανεφοδιαστούν.
Μολονότι η χρήση τους θα αφορά την Ισπανία και άλλες χώρες, αξιωματούχος του Frontex παραδέχεται ότι εάν το σχέδιο προχωρήσει, προτεραιότητα θα δοθεί στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση