GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έλληνας οδηγός στο Karting Academy Trophy

Ο πρώτος μεγάλος διεθνής αγώνας Karting της φετινής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία στις 21-24 Απριλίου με ελληνική παρουσία, αφο...


Ο πρώτος μεγάλος διεθνής αγώνας Karting της φετινής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία στις 21-24 Απριλίου με ελληνική παρουσία, αφού ο 14χρονος Αλέξανδρος Ντ' Άρσυ επιλέχτηκε από την ΟΜΑΕ ως εκπρόσωπός της στο CIK-FIA Karting Academy Trophy 2016.
Η πρώτη φετινή διεθνής συνάντηση που διοργανώνεται από την CIK-FIA, θα περιλαμβάνει τους εναρκτήριους αγώνες για 3 από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Παράλληλα με το Karting Academy Trophy, στον οποίο θα συμμετάσχει ο Αλέξανδρος Ντ' Άρσυ, θα διεξαχθούν οι πρώτες μάχες για τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα των εντυπωσιακών κατηγοριών KZ και KZ2.

Τόπος διεξαγωγής του σημαντικού αυτού αγωνιστικού τετραημέρου θα είναι μια από τις καλύτερες πίστες της Γαλλίας, το Circuit International d'Aunay-les-Bois. Η συγκεκριμένη πίστα έχει μήκος 1200 μέτρων και βρίσκεται στην πόλη Essay στην περιοχή της Νορμανδίας. Με μια τεχνική αλλά συνάμα εντυπωσιακά γρήγορη χάραξη, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι κάθε χρόνο φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις της CIK FIA.
CIK-FIA Karting Academy Trophy
Πρόκειται για τον παγκόσμιας εμβέλειας θεσμό που διοργανώνει η CIK-FIA, ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί για 7η χρονιά και έχει κερδίσει με την πάροδο των ετών σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη των κορυφαίων ταλέντων ηλικίας 13-15 ετών. Ο θεσμός έχει δυο ιδιαιτερότητες σε σχέση με τις υπόλοιπες διοργανώσεις της CIK FIA, αφενός ότι όλοι οι οδηγοί έχουν στη διάθεση τους καρτ ενιαίων προδιαγραφών και αφετέρου ότι κάθε χώρα εκπροσωπείται με έναν ή δυο οδηγούς. Φέτος ο θεσμός θα στηριχτεί σε εξοπλισμό που παρέχεται από το OTK Kart Group, δηλαδή σασί Exprit και κινητήρες Vortex προδιαγραφών κατηγορίας OK Junior. Στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ CIK-FIA και OTK, το Έπαθλο για τον πρωταθλητή θα είναι η δωρεάν συμμετοχή στον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στο Μπαχρέιν, ως επίσημος οδηγός του OTK Kart Group. Το πρόγραμμα της σεζόν περιλαμβάνει όπως πάντα 3 αγώνες, ενώ οι συμμετοχές έφτασαν το μέγιστο όριο που είχε θέσει η CIK FIA, δηλαδή τους 51 οδηγούς από 39 διαφορετικές χώρες.
CIK-FIA Karting Academy Trophy - Πρόγραμμα
1. Essay (Γαλλία), 21-24 Απριλίου
2. Portimao (Πορτογαλία), 23-26 Μαΐου
3. Kristianstad (Σουηδία), 1-4 Σεπτεμβρίου
Η ελληνική συμμετοχή
Στο CIK-FIA Karting Academy Trophy έχουν δικαίωμα εκπροσώπησης όλες οι χώρες που είναι μέλη της CIK-FIA. Η Ελλάδα συμμετέχει κάθε χρόνο στο θεσμό, με τον Φίλιππο Καλέση να έχει προσφέρει ως τώρα τις μεγαλύτερες επιτυχίες, χάρη στην 3η θέση που κατέλαβε το 2010 και στην 4η θέση που κέρδισε το 2011. Φέτος η ΟΜΑΕ επέλεξε να εκπροσωπηθεί στο θεσμό για δεύτερη χρονιά από τον Αλέξανδρο Ντ' Άρσυ, με την εμπειρία του 2015 να αποτελεί τον οδηγό του 14χρονου αθλητή στην προσπάθεια του.
Στόχος του Αλέξανδρου είναι η αποκόμιση εμπειριών σε συνθήκες μεγάλου συναγωνισμού, που είναι βέβαιο πως, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, θα τον βοηθήσουν τόσο στη φετινή του πορεία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting όσο και γενικότερα στην οδηγική του εξέλιξη. Ο Αλέξανδρος Ντ' Άρσυ γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2001 και έχει Ελληνοβρετανική υπηκοότητα. Ξεκίνησε τους αγώνες karting το 2011 με σταθερή συμμετοχή σε εθνικούς και διεθνείς θεσμούς, έχοντας ως μεγαλύτερη επιτυχία μέχρι στιγμής την νίκη του στο PICK το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση