GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ουάσινγκτον εξετάζει την υπόθεση των "Panama Papers"

Οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με τη διαρροή των λεγόμενων "Εγγράφων του Παναμά&...


Οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με τη διαρροή των λεγόμενων "Εγγράφων του Παναμά", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

«Είμαστε ενήμεροι για τα δημοσιεύματα και επί του παρόντος τα εξετάζουμε», είπε ο Πίτερ Καρ, ένας από τους εκπροσώπους του αμερικανικού υπουργείου.

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε συγκεκριμένα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτά τα έγγραφα αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά όλους τους αξιόπιστους ισχυρισμούς περί διαφθοράς στο εξωτερικό που μπορεί να συνδέεται με τις ΗΠΑ ή με το αμερικανικό οικονομικό σύστημα», πρόσθεσε.

Ο Καρ δεν διευκρίνισε ωστόσο αν οι αμερικανικές αρχές σκοπεύουν να ξεκινήσουν επίσημη έρευνα για την υπόθεση.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος είχε τονίσει ότι δεν μπορεί να κάνει συγκεκριμένα σχόλια για την υπόθεση και παρέπεμψε στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών για θέματα που αφορούν τη διαφθορά.

Για τη μη κυβερνητική οργάνωση Jubilee USA, που ειδικεύεται σε θέματα χρέους και δημόσιων οικονομικών, «η διαφθορά και το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος δεν είναι εγκλήματα χωρίς θύματα. Οι πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού σε όλον τον κόσμο επηρεάζονται από το χρηματοοικονομικό απόρρητο», υποστήριξε ο διευθυντής της οργάνωσης, Έρικ Λεκόντ.

«Το Κογκρέσο θα πρέπει να ψηφίσει έναν νόμο για να καταστεί δύσκολη η σύσταση εταιρειών» τα στοιχεία των ιδιοκτητών των οποίων δεν είναι γνωστά επειδή «αυτές οι εταιρείες τροφοδοτούν τη διαφθορά, τη φτώχεια, τη διακίνηση ανθρώπων και τις ένοπλες συγκρούσεις», κατήγγειλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση