GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπαδημούλης στο Spiegel: Εκλογές στην Ελλάδα θα αποσταθεροποιούσαν την Ευρωζώνη

«Ενδεχόμενες νέες εκλογές στην Ελλάδα θα αποσταθεροποιούσαν ολόκληρη την Ευρωζώνη» είναι ο τίτλος συνέντευξης που παραχώρησε ο ευρωβουλευ...


«Ενδεχόμενες νέες εκλογές στην Ελλάδα θα αποσταθεροποιούσαν ολόκληρη την Ευρωζώνη» είναι ο τίτλος συνέντευξης που παραχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις αλλά και τον κίνδυνο να επαναληφθεί ένα καλοκαίρι σαν το περσινό υπό την απειλή του Grexit, ο κ. Παπαδημούλης απάντησε:

«Κανείς δεν θέλει να ξαναβιώσει το χάος του περασμένου καλοκαιριού» και δήλωσε πεπεισμένος ότι η αξιολόγηση θα κλείσει εντός των επόμενων εβδομάδων.

Στο ερώτημα αν βλέπει κάποια λύση, με δεδομένο ότι το ΔΝΤ απαιτεί τη λήψη περαιτέρω μέτρων ενώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός "μάχεται" προκειμένου να αποφευχθούν, ζητώντας παράλληλα τη βοήθεια της Άνγκελα Μέρκελ και του Φρανσουά Ολάντ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε:

«Ελπίζω, πρωτίστως το Βερολίνο, να έχει μία κριτική στάση απέναντι σε αυτή τη θέση του ΔΝΤ. Δεν ήταν δική μας ιδέα η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης –μερικοί από τους Ευρωπαίους εταίρους επέμειναν για αυτό. Ονειρεύομαι την ημέρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποφασίσει να λύνει μόνη της τα προβλήματά της, χωρίς βοήθεια έξωθεν».

«Η αντιπολίτευση στην Ελλάδα απαιτεί ήδη την παραίτηση της κυβέρνησης. Μπορεί ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας να "επιβιώσει" πολιτικά στην περίπτωση λήψης περαιτέρω μέτρων λιτότητας αλλά και αύξησης των φόρων» ρώτησε στη συνέχεια ο δημοσιογράφος του Spiegel, τον Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος απάντησε:

«Οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν το 2019, όπως είναι προγραμματισμένες να γίνουν. Το σενάριο των εκλογών εξυπηρετεί μόνο όσους επιθυμούν την αστάθεια. Οι περισσότεροι ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες αντιλαμβάνονται, ότι ενδεχόμενες νέες εκλογές, θα αποσταθεροποιούσαν, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρωζώνη. Και στην παρούσα φάση η ΕΕ έχει ήδη αρκετά προβλήματα, όπως το προσφυγικό, την εύθραυστη οικονομική ανάπτυξη, την τρομοκρατία, το κρίσιμο δημοψήφισμα στη Βρετανία. Μόνο ένας ανόητος θα έπαιζε με τη φωτιά υπό αυτές τις συνθήκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση