GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάνε να τα δώσουν όλα στις 24 Μαΐου!‏

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ Όλα δείχνουν ότι στο eurogroup σήμερα δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία α...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Όλα δείχνουν ότι στο eurogroup σήμερα δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία αφού η κ. Λαγκάρντ έτσι και αλλιώς δεν θα παρευρεθεί σε αυτό επιμένοντας στα όσα πάγια έχει ζητήσει το ΔΝΤ δηλαδή το "προληπτικό" με μέτρα 3.6 δις 4ο μνημόνιο.

Μπορεί η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι ..."διαπραγματεύεται" και ότι ...δεν κάνει πίσω, με την στάση της όμως δείχνει ότι δεν είναι έτσι.

Άρον άρον μέσα στο Σαββατοκύριακο ψήφισε στη Βουλή το νέο Ασφαλιστικό προκειμένου να πάει στο eurogroup με ψηφισμένο το νομοσχέδιο κάτι το οποίο προγραμμάτιζε για την... άλλη εβδομάδα χωρίς όμως αυτό να φθάνει αυτό για να γίνει η συμφωνία !

Η στάση των ξένων είναι σαφής «Η Ευρωομάδα θα πραγματοποιήσει έκτακτη σύνοδο για να συζητήσει την πορεία του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας. Οι συζητήσεις θα καλύψουν μια συνολική δέσμη μεταρρυθμίσεων πολιτικής, καθώς και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. Και τα δύο στοιχεία πρέπει να συνυπάρχουν προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και να αποδεσμευτεί περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη στην Ελλάδα.

Έτσι σήμερα δεν θα υπάρξει συμφωνία και πάμε για 24 Μαίου.

Στο παρασκήνιο πάντως φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας επιδιώκει μέσω επιμήκυνσης και μείωσης επιτοκίων ελάφρυνση του χρέους αφού αποκλείεται το κούρεμα του.

Ενώ θα χρησιμοποιήσει ως αφήγημά του το.... "ευρώ" προσπαθώντας να πείσει ότι κατάφερε την καλύτερη δυνατή λύση!

Δύσκολη όμως η ψήφιση των μέτρων από την βουλή Φωνές μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ (...ομάδα 20 ατόμων και πλέων) τονίζουν ότι δύσκολα θα περάσουν τα μέτρα ως έχουν από την βουλή δηλαδή μαζί με τα προληπτικά μέτρα.Φέρνοντας ουσιαστικά σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

Σενάρια για ψήφιση των μέτρων με ανασχηματισμό,εκλογές ή οικουμενική άρχισαν και φουντώνουν και πάλι με το δύσκολο σενάριο να προβλέπει ότι θα τα ψηφίσει η κυβέρνηση όλα τα μέτρα και θα προκηρύξει μετά εκλογές ή ανασχηματισμό!

Αυτό βοηθάει τον κ. Τσίπρα στο να πάει σε ανασχηματισμό ή εκλογές με δηλώσεις ότι στηρίξαμε το ευρώ και άλλες τέτοιες σχετικές...με τα μέτρα όμως που έφερε η αριστερά!

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και άλλο σενάριο με...τις διερευνητικές εντολές και στο βάθος οικουμενική με άλλο πρωθυπουργό που όπως έχουμε πει ακούγονται τα ονόματα του Σταύρου Δήμα και Προβόπουλου.

Λιγότερο πιθανό πια σενάριο είναι αυτό της παραίτησης... του κ.Τσίπρα αφού από της κινήσεις της κυβέρνησης αντιλαμβάνεται "τεχνικά" κανείς ότι θέλει να εκταμιεύσει την δόση και μετά να αποφασίσει τι θα κάνει πολιτικά.

Οι εξελίξεις έρχονται τις επόμενες ημέρες με το μόνο σίγουρο ότι τα ταμεία αδειάζουν και τον Ιούνιο η Ελλάδα να είναι γεμάτη υποχρεώσεις, που η αριστερά μέχρι χθες προεκλογικά υποσχόταν ότι θα καταργούσε με... ένα νόμο το μνημόνιο και τα μέτρα στους Έλληνες....

Συμπέρασμα;

Πάνε να τα δώσουν όλα στις 24 Μαΐου!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση