GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πυρπόλησαν σπίτια και έγδυσαν 70χρονη για σχέση χριστιανού με μουσουλμάνα!

Όχλος εκατοντάδων μουσουλμάνων πυρπόλησε επτά σπίτια που ανήκαν σε χριστιανούς κι έγδυσε μια 70χρονη γυναίκα στην νότια Αίγυπτο, εξαι...


Όχλος εκατοντάδων μουσουλμάνων πυρπόλησε επτά σπίτια που ανήκαν σε χριστιανούς κι έγδυσε μια 70χρονη γυναίκα στην νότια Αίγυπτο, εξαιτίας των φημών ότι ο χριστιανός γιος της είχε εξωσυζυγικό δεσμό με μια μουσουλμάνα.

Όπως ανέφεραν η τοπική εκκλησία και αυτόπτες μάρτυρες, η επίθεση διαπράχθηκε την Παρασκευή 20ή Μαΐου στην νότια επαρχία Μίνγια. 

Ο χριστιανός άνδρας δραπέτευσε με την γυναίκα του και τα παιδιά του στις 19 Μαΐου ενώ οι γονείς του άνδρα απευθύνθηκαν στην αστυνομία, εκφράζοντας φόβους για τις ζωές τους.

Την επόμενη μέρα, μια ομάδα περίπου 300 μουσουλμάνων πυρπόλησαν και λεηλάτησαν το σπίτι του χριστιανού άνδρα και έγδυσαν την μητέρα του στο δρόμο. Όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο Ρόιτερς, πυρπόλησαν και λεηλάτησαν ακόμη έξι σπίτια.

«Έβαλαν φωτιά στο σπίτι, εισέβαλαν και με έσυραν έξω. Με πέταξαν κάτω μπροστά στο σπίτι και έσκισαν τα ρούχα μου. Ήμουν όπως με γέννησε η μάνα μου και φώναζα και έκλαιγα», είπε η γυναίκα στο Ρόιτερς.

Ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι καταδίκασε την επίθεση και έδωσε εντολή στις αρχές να προσαγάγουν ενώπιον της δικαιοσύνης τους υπέυθυνους. Επίσης διέταξε τις τοπικές αρχές και το στρατό να προβούν στην αποκατάσταση των υλικών ζημιών που υπέστησαν οι ακίνητες ιδιοκτησίες μέσα σε ένα μήνα με έξοδα του κράτους.

Ο κόπτης πάπας Θεόδωρος Β' απηύθυνε έκκληση για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση. Όπως επισήμανε, ζήτησε από τους αιγύπτιους αξιωματούχους να διαλευκάνουν την υπόθεση και πως επικοινώνησε με την γυναίκα και τους ένοικους των σπιτιών που δέχτηκαν επίθεση.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Μίνγια δήλωσε πως οι αρχές δεν θα δεχτούν οποιεσδήποτε «ανεύθυνες ενέργειες» από την μεριά των μουσουλμάνων ενάντια στους «χριστιανούς αδερφούς» τους.

Οι ορθόδοξοι κόπτες αποτελούν στο 10% του συνολικού πληθυσμού των 90 εκατομμυρίων πολιτών της Αιγύπτου και είναι η πολυπληθέστερη χριστιανική κοινότητα στην Μέση Ανατολή. Για μεγάλο χρονικό διάστημα καταγγέλλουν ότι οφείλονται διακρίσεις.

Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση