GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜ. ΛΙΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ: ΕΡΩΤΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ προς τον πρόεδρο Πούτιν!

Dimitris Liberopoulos   κύκνειο άσμα ενός δημοσιογράφου με προσκαλούν στη Μόσχα αλλά ερωτώ από την Αθήνα τον πρόεδρο Πούτιν -------...

Dimitris Liberopoulos 

κύκνειο άσμα ενός δημοσιογράφου

με προσκαλούν στη Μόσχα
αλλά ερωτώ από την Αθήνα τον πρόεδρο Πούτιν
------------------------------------------
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έρχεται στην Αθήνα την προσεχή Παρασκευή και την επομένη, 28 Μαΐου, θα επισκεφθεί το Αγιον Όρος, με αφορμή τη συμπλήρωση 1.000 ετών ρωσικής μοναστικής παρουσίας στον Αθω. Εκεί θα βρίσκεται και ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος. Ο κ. Πούτιν θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, ο οποίος θέλει να στείλει το μήνυμα ότι οι παραδοσιακές σχέσεις με τη Μόσχα παραμένουν άριστες. Αποδέκτης του και η Τουρκία.
Με την ευκαιρία αυτή, απέστειλα στην συνάδελφο του ειδησεογραφικού πρακτορείου Rossiya 1 Marianna Manukyan ( που με έχει προσκαλέσει στη Μόσχα - αλλά αδυνατώ να πάω ) την εξής ερώτηση για τον κ. Πούτιν :
-------------------------

Κύριε πρόεδρε ερχόμενος στην Ελλάδα για να πάτε ως ευλαβής προσκυνητής εις το Άγιον Όρος. Εν μέσω φλας φωτογράφων και φακών τηλεόρασης, υπάρχει γύρω σας ένας πανάρχαιος λαός που έδωσε τα φώτα στην ανθρωπότητα, τότε που ο υπόλοιπος κόσμος ζούσε στο σκοτάδι. Γνωρίζετε ότι αυτός ο λαός οδηγείται από τους Ευρωπαίους δυνάστες ( Ευρώπη, ελληνική ονομασία της ηπείρου μας ) στην εξαθλίωση και στον αφανισμό ? Και τι θα πράξετε ως ομόθρησκος Ορθόδοξος Χριστιανός για την σωτηρία του ? Και εάν δεν το γνωρίζετε... είστε η τελευταία ελπίδα του, εν μέσω σκότους, να του ανοίξετε μια χαραμάδα από φως.
--------------------
Στέλνω μήνυμα στην καλή συνάδελφο και της λέω: Αντί να ξοδέψετε τόσα χρήματα και να ρθω στη Μόσχα, για να σας μιλήσω για τον γάμο της Χριστίνας Ωνάση με τον Σεργκέι Καούζοφ ( όπως μου ζητάτε ) ας μου κάνει την τιμή να απαντήσει ο Ρώσος πρόεδρος στο ανέξοδο ερώτημά μου. Θα είναι ο αποχαιρετισμός στα όπλα ενός δημοσιογράφου που επί 70 χρόνια έκανε ερωτήσεις σε διασήμους και του απαντούσαν.

1 σχόλιο

  1. Η ελευθερία ούτε χαρίζεται ούτε εκχωρείται μόνο κατακτάται από το άτομο η τις κοινωνίες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση