GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανακούφιση σε Δύση και Ισραήλ από τον θάνατο του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ

Η διοίκηση της Χεζμπολάχ δέχεται συλλυπητήρια για τον θάνατο του στρατιωτικού ηγέτη της οργάνωσης, Μουστάφα Μπαντρεντίν  Ο στρατιωτικό...


Η διοίκηση της Χεζμπολάχ δέχεται συλλυπητήρια για τον θάνατο του στρατιωτικού ηγέτη της οργάνωσης, Μουστάφα Μπαντρεντίν 
Ο στρατιωτικός ηγέτης της οργάνωσης Χεζμπολάχ στη Συρία, Μουστάφα Μπαντρεντίν σκοτώθηκε σήμερα σε επίθεση – πιθανότατα του Ισραήλ- κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, η πιο σημαντική απώλεια που είχε η Χεζμπολάχ από το θάνατο του στρατιωτικού της ηγέτη, το 2008.
Ο 55χρονος Μπαντρεντίν ήταν ένας από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματούχους της οργάνωσης, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ΗΠΑ, ήταν υπεύθυνος για τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων της οργάνωσης στη Συρία, καθώς μάχεται στο πλευρό του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Η σιιτική οργάνωση ανακοίνωσε ότι ο Μπαντρεντίν "μετείχε στις περισσότερες επιχειρήσεις της ισλαμικής αντίστασης από το 1982" και ότι ήταν "μεγάλος τζιχαντιστής ηγέτης.
Η Χεζμπολάχ συμμετέχει στην κυβέρνηση και στο κοινοβούλιο του Λιβάνου ενώ η ένοπλη πτέρυγά της θεωρείται κίνημα αντίστασης στον αραβικό κόσμο.
Η οργάνωση θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Βρετανία και πολλά ευρωπαϊκά κράτη αλλά όχι από τη Ρωσία. Για το λόγο αυτό ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι πρέπει να ελεγχθούν περισσότερο τα δημοσιεύματα σε σχέση με τον θάνατο του κύριου στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ. "Είδαμε τα δημοσιεύματα, αλλά δεν γνωρίζουμε πόσο αξιόπιστα είναι. Η πληροφορία πρέπει να ελεγχθεί", τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση