ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Μοσκοβισί: Θέλουμε συνολική αλλά και απαιτητική συμφωνία για την Ελλάδα

Share it:

 "Για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ελληνική πρόταση για το μηχανισμό εφεδρικών μέτρων κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, παρόλο που επιδέχεται βελτιώσεων" δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, εισερχόμενος στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup. 

Ο Επίτροπος περιμένει από το σημερινό Eurogroup την αναγνώριση των «πολύ σημαντικών προσπαθειών» της Ελλάδας για τη «μεταρρύθμιση της οικονομίας της». «Οι μεταρρυθμίσεις που ψηφίστηκαν χθες είναι σημαντικά κομμάτια μίας μείζονος μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη» υπογράμμισε ο Γάλλος επίτροπος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αποδέχθηκαν στο EuroWorking Group που προηγήθηκε την ελληνική πρόταση για τον μηχανισμό αυτόματης προσαρμογής, ως βάση συζήτησης,  κρίνοντας ότι πληροί τα τρία κριτήρια που έθεσε το Eurogroup στο Άμστερνταμ (αυτοματισμός, νομοθέτηση και αξιοπιστία). Ωστόσο, οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι υπήρξαν ενστάσεις από την πλευρά του ΔΝΤ. Παρόλα αυτά, οι ίδιοι κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούσαν ότι το θέμα του μηχανισμού θα ρυθμιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τα θέματα που ουσιαστικά έχουν "κλείσει" στο βασικό πακέτο της αξιολόγησης είναι μέτρα όπως η φορολογική μεταρρύθμιση, το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια, το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων κτλ. 

Σύμφωνα με τον Μοσκοβισί,  κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup μπορεί να καθοριστεί το πλαίσιο για μια συνολική αλλά και ταυτόχρονα απαιτητική συμφωνία για την Ελλάδα. "Αυτό είναι που επιθυμεί η Κομισιόν και πιστεύουμε ότι είναι δυνατόν", δήλωσε. 

Στο τραπέζι του Eurogroup για πρώτη φορά θα συζητηθεί και το ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. "Πρόκειται για ένα θέμα που αφορά πρωτίστως τα κράτη-μέλη, γιαυτό χρειάζεται μια συζήτηση ειλικρινής και ανοιχτή", δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος. "Ακόμα και αν δε ληφθούν σήμερα αποφάσεις, πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα" επεσήμανε.

Share it:
Reactions:

Οικονoμικά νέα

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση