GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Bloomberg: Έρχεται 4ο μνημόνιο ύψους 5,2 δισ. ευρώ!

Προσχέδιο της Κομισιόν προς τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης για ένα νέο Μνημόνιο για την Ελλάδα δημοσίευσε το Bloomberg. Το προσχέδιο έρχετ...

Προσχέδιο της Κομισιόν προς τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης για ένα νέο Μνημόνιο για την Ελλάδα δημοσίευσε το Bloomberg.

Το προσχέδιο έρχεται προκειμένου να λυθεί το αδιέξοδο με το ΔΝΤ ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας και προβλέπει προληπτικά μέτρα ύψους 5,2 δισ. ευρώ και πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για το 2018

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, τα μέτρα θα καλύπτουν την ενδεχόμενη απώλεια των στόχων που έχουν τεθεί, σε ύψος μέχρι και 2% του ΑΕΠ. Στόχος είναι φυσικά το 3,5% του ΑΕΠ για το 2018 και αυτό θα επιτευχθεί με τον συνδυασμό μεταρρυθμίσεων δημοσιονομικού χαρακτήρα.

Σε αυτές θα περιλαμβάνονται αλλαγές στον ΦΠΑ, τη φορολογία και το ασφαλιστικό και ενός προγράμματος διαχείρισης των οικονομικών του Δημοσίου, αλλά και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Το προσχέδιο προβλέπει εντός του Ιουνίου την έκδοση κατευθυντήριων γραμμών για την εφαρμογή πρακτικών που θα προσαρμόσουν τη φορολογία με βάση την οικονομική κατάσταση των πολιτών, καθώς και την αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους, με τη διαγραφή προστίμων και υπέρογκων προσαυξήσεων.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η Κομισιόν κατέθεσε αυτή τη "συμβιβαστική πρόταση" επειδή διαβλέπει καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του ελέγχου, ώστε να μην αδειάσουν τα κρατικά ταμεία έως ότου υπάρξει συμφωνία για τα θέματα των προληπτικών μέτρων και του χρέους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση αυτής της δόσης είναι η κυβέρνηση να νομοθετήσει τον μηχανισμό αυτόματης διόρθωσης αποκλίσεων.

Δεδομένου ότι μεγάλο ταμειακό πρόβλημα αναμένεται να προκύψει στα τέλη Ιουλίου που η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ, η πρόταση της Κομισιόν υποδεικνύει την ανησυχία που υπάρχει για μη ολοκλήρωση του ελέγχου έως τα τέλη Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση