GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Eurovision 2016: Απόψε η μάχη της Ελλάδας στον α' ημιτελικό

Στο Globe Arena της Στοκχόλμης, οι Argo με το τραγούδι «Utopian Land» δίνουν την πρώτη τους μάχη, στον α' ημιτελικό της φετινής E...


Στο Globe Arena της Στοκχόλμης, οι Argo με το τραγούδι «Utopian Land» δίνουν την πρώτη τους μάχη, στον α' ημιτελικό της φετινής Eurovision. Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στη δεύτερη θέση, μετά την Φινλανδία. 

Στη σκηνή του Globe Arena θα εμφανιστούν τα 5 μέλη του συγκροτήματος Argo: ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι-σύνθεση), η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), η Μαρία Εlbrus-Βενετικίδου (φωνητικά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι). Μαζί με τους Argo επί σκηνής θα βρεθεί και ο Βασίλης Ρόξενος (χορευτής-performer). 

Σύμφωνα με την τελική πρόβα, οι Argo θα εμφανιστούν στην σκηνή ντυμένοι στα λευκά και θα χορεύουν γύρω από την ποντιακή λύρα και το τύμπανο, όλοι μαζί ή σε ζευγάρια. Στο τέλος, σε μία επιπλέον προσπάθεια εντυπωσιασμού, ο χορευτής Βασίλης Ρόξενος βγάζει το μπλουζάκι του και μένει γυμνός από τη μέση και πάνω. 

Εμείς και τα φαβορί

Σύμφωνα με τα προγνωστικά, η ελληνική συμμετοχή δύσκολα θα προκριθεί στον τελικό καθώς φέτος υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός με πολύ καλά, "σύγχρονα" τραγούδια- Τόσο οι ιστοσελίδες betting όσο και οι δημοσκοπήσεις κατατάσσουν τους Argo στην 34η θέση.  Αν τελικά περάσουν οι ARGO στην μεγάλη βραδιά, θα καταταγούν μεταξύ των δέκα τελευταίων. 

Γενικό φαβορί και του σημερινού ημιτελικού και της φετινής Eurovision γενικά θεωρείται η Ρωσία με το τραγούδι "You Αre the Only One" το οποίο έχει σαρώσει σε views στο YouTube και έχει μπεί στο τοπ 30 της Σουηδίας, Νορβηγίας, Φινλανδίας και Ισραήλ! 

Η Ρωσία εμφανίζεται στην "προνομιακή" 9η θέση ενώ λίγο πιο μετά, 11η εμφανίζεται η Κύπρος, με ένα δυνατό ροκ κομμάτι, το "Alter Ego", με πολλές ελπίδες πρόκρισης στον τελικό. Στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται στην 21η θέση.

Από τις σημερινές 18 εμφανίσεις που διαγωνίζονται για την πρόκριση, φαβορί - εκτός από τη Ρωσία - φέρονται να είναι οι συμμετοχές των Αρμενία, Μάλτα, Τσεχία, Ολλανδία, Κύπρος, Ουγγαρία, Ισλανδία, Αζερμπαϊτζάν και Κροατία.

Πώς ψηφίζουμε

Στον Πρώτο Ημιτελικό – όπως και στον Τελικό – οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας μας. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν, καλώντας στο 901 600 41 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Πρώτου Ημιτελικού) ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας. Η χρέωση για κάθε τηλεφωνική κλήση ή SMS είναι 0,615 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές.

1ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ, ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΪΟΥ 

1. Φινλανδία

2. Ελλάδα

3. Μολδαβία

4. Ουγγαρία

5. Κροατία

6. Ολλανδία

7. Αρμενία

8. Σαν Μαρίνο

9. Ρωσία

10. Δημοκρατία της Τσεχίας

11. Κύπρος

12. Αυστρία

13. Εσθονία

14. Αζερμπαϊτζάν

15. Μαυροβούνιο

16. Ισλανδία

17. Βοσνία & Ερζεγοβίνη

18. Μάλτα 

2ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ, ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΪΟΥ

1. Λετονία

2. Πολωνία

3. Ελβετία

4. Ισραήλ

5. Λευκορωσία

6. Σερβία

7. Ιρλανδία

8. ΠΓΔΜ

9. Λιθουανία

10. Αυστραλία

11. Σλοβενία

12. Βουλγαρία

13. Δανία

14. Ουκρανία

15. Νορβηγία

16. Γεωργία

17. Αλβανία

18. Βέλγιο

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση