GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Έγινα μέλος του ISIS και ήταν η χειρότερη απόφαση της ζωής μου"

Αποφάσισε να ενταχθεί στους κόλπους του ISIS και σήμερα, χρόνια αργότερα, δηλώνει σε αμερικανικό δίκτυο ότι ήταν "η χειρότερη απ...


Αποφάσισε να ενταχθεί στους κόλπους του ISIS και σήμερα, χρόνια αργότερα, δηλώνει σε αμερικανικό δίκτυο ότι ήταν "η χειρότερη απόφαση της ζωής μου". Ο νεοϋορκέζος, που στον "αέρα" του NBC όπου παραχώρησε συνέντευξη, έδωσε μόνο το όνομα Mo, ανέφερε ότι άφησε τη πολύβουη Νέα Υόρκη για τη Συρία όπου και πέρασε πέντε μήνες ως μέλος της εξτρεμιστικής ομάδας πριν επιστρέψει στη γενέτειρά του και διωχθεί ποινικά για δυο αδικήματα: την παροχή οπλισμού στο Ισλαμικό Κράτος και ότι έλαβε στρατιωτική εκπαίδευση από τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα το το FBI. 

Ο 27χρονος δήλωσε ένοχος και για τις δυο κατηγορίες και πλέον θα αντιμετωπίσει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 25 χρόνων αν τελικά καταδικαστεί. Μέχρι τότε, ο νεαρός - πρώην φοιτητής του Κολούμπια-, έχει υπογράψει συμφωνία με το FBI προκειμένου να τους παρέχει πληροφορίες για άλλους ύποπτους τρομοκράτες.

Στη σπάνια συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο, ο Μο, αποκάλυψε τα όσα έζησε ως ένας από τους Αμερικανούς που ταξίδεψαν για να ενταχθούν στην εξτρεμιστική ομάδα. Ο 27χρονος, ταξίδεψε από τις ΗΠΑ για τη Συρία το 2014 ωστόσο έπειτα από ελάχιστο χρονικό διάστημα άρχισε να αμφισβητεί την απόφασή του. "Σε κάποιο σημείο, προς το τέλος, τα πράγματα έγιναν  εξαιρετικά σοβαρά... Είδα πολλούς αποκεφαλισμούς...", σημείωσε. "Ήταν προφανώς η χειρότερη απόφαση που πήρα στη ζωή μου", τόνισε. Έπειτα από πέντε μήνες, δραπέτευσε από τον ISIS και από εκεί μετακινήθηκε στην Τουρκία όπου προσέγγισε το αμερικανικό προξενείο. "Ήταν μια απίστευτη ανακούφιση. Όταν έφτασα έξω από την πόρτα του προξενείου, κυριολοκετικά άρχισα να χτυπώ τη πόρτα ακόμα και με το κεφάλι... Τώρα, μέσα της εμφάνισής του επί της οθόνης, θέλει να αποτρέψει άλλους από τι να πάρουν την ίδια απόφαση. 

"Το Ισλαμικό Κράτος δεν θα φέρει το ισλάμ στο κόσμο... και θα το λέω αυτό μέχρι να πεθάνω...", σημειώνει.

 

 

 

 

  

  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση