GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απαγόρευση εισόδου Παλαιστινίων στο Ισραήλ, μετά την επίθεση στο Τελ Αβιβ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση εισόδου στο Ισραήλ όλων των Παλαιστινίων, ενισχύοντας τα περιοριστικά μέτρα που...


Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση εισόδου στο Ισραήλ όλων των Παλαιστινίων, ενισχύοντας τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόσθηκαν χθες μετά την επίθεση στο Τελ Αβίβ που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις Ισραηλινούς.

«...Από σήμερα τα σημεία διέλευσης από τη Λωρίδα της Γάζας και την Ιουδαία Σαμάρεια (Δυτική Οχθη) θα είναι ανοικτά μόνο για ιατρικά και ανθρωπιστικά περιστατικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η απαγόρευση θα ισχύσει μέχρι τα μεσάνυκτα της Κυριακής.

Ο ισραηλινός στρατός ανακάλεσε τις άδειες 83.000 Παλαιστινίων για επισκέψεις στο Ισραήλ και δήλωσε ότι θα στείλει εκατοντάδες επιπλέον στρατιώτες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Καταδίκη της απόφασης από τον ΟΗΕ

Η απόφαση του Ισραήλ να ακυρώσει τις άδειες εισόδου των Παλαιστινίων μπορεί να ισοδυναμεί με συλλογική τιμωρία, η οποία απαγορεύεται από το διεθνές δίκαιο, ανέφερε σήμερα ο ανώτατος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ρά'αντ Αλ Χουσέιν καταδικάζει την επίθεση αλλά ανησυχεί σοβαρά για την ανάκληση των αδειών "που μπορεί να ισοδυναμεί με συλλογική τιμωρία η οποία απαγορεύεται και το μόνο που θα κάνει είναι να αυξήσει το αίσθημα αδικίας και ματαίωσης που αισθάνονται οι Παλαιστίνιοι", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος Ραβίνα Σαμντασάνι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση