GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντάισελμπλουμ: Καμία συζήτηση για τα πλεονάσματα και το ελληνικό χρέος

«Ουδεμία συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα, πόσο μάλλον για το χρέος, πριν από την εφαρμογή του προγράμματος, έως τα μέσα του 2018». ...


«Ουδεμία συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα, πόσο μάλλον για το χρέος, πριν από την εφαρμογή του προγράμματος, έως τα μέσα του 2018». Το μήνυμα αυτό έστειλε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους στη Χάγη.

Πάντως, ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε την εκτίμηση ότι από το 2018, και υπό την προϋπόθεση πως θα έχει εφαρμοστεί το πρόγραμμα, θα χρειαστούν, πράγματι, περαιτέρω παρεμβάσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους.

«Ρωτήστε την ελληνική κυβέρνηση» τόνισε με νόημα, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών ερωτηθείς για την έμφαση στους φόρους, στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, όπως μετέδωσε η «Ναυτεμπορική», διευκρίνισε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες διαβουλεύσεις στην ελληνική υπόθεση, ο στόχος του 3,5% του ΑΕΠ στα πρωτογενή πλεονάσματα, από μακροπρόθεσμος, κατέστη μεσοπρόθεσμος, που σημαίνει τα επόμενα 10 χρόνια.

Όπως είπε, μετά το 2018 και εφόσον θα έχουν όλα εξελιχθεί ομαλά με το πρόγραμμα, θα μπορούσε να συμφωνηθεί αποκλιμάκωση του στόχου, σταδιακά στο 2,5% και 2% του ΑΕΠ.

«Για το χρέος, μέχρι το 2018 ισχύει ό,τι συμφωνήσαμε» υπογράμμισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, τονίζοντας πως «και αυτό το ξέρει πολύ καλά η ελληνική κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση