GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύκλωμα πλαστών εγγράφων στα χέρια της αστυνομίας

Κύκλωμα Πακιστανών μεταναστών στην Ελλάδα διοχετεύει σε εγκλωβισμένους στα νησιά μετανάστες, κυρίως Πακιστανούς, πλαστά ταξιδιωτικά έ...


Κύκλωμα Πακιστανών μεταναστών στην Ελλάδα διοχετεύει σε εγκλωβισμένους στα νησιά μετανάστες, κυρίως Πακιστανούς, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που θα τους επιτρέψουν να κινηθούν προς την άλλη Ελλάδα. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν οι διωκτικές Αρχές, στελέχη των οποίων καθημερινά στα λιμάνια εντοπίζουν και συλλαμβάνουν δεκάδες μετανάστες με πλαστά έγγραφα τα οποία προμηθεύτηκαν στα νησιά, έναντι σημαντικού χρηματικού ποσού.

Ένα μέρος αυτού του κυκλώματος εξαρθρώθηκε χθες στη Μυτιλήνη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης. Συνελήφθησαν ο «εγκέφαλος» της συμμορίας (41χρονος υπήκοος Πακιστάν) και τρία μέλη της (υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 18, 29 και 32 ετών).

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την προανακριτική διαδικασία, οι εμπλεκόμενοι, προ διμήνου τουλάχιστον, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την κατάρτιση πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων και την περαιτέρω διάθεσή τους, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε μετανάστες, για τους οποίους ίσχυαν περιορισμοί για τη διαμονή τους και τη μη απομάκρυνσή τους από τη Λέσβο.

Ο 41χρονος επικεφαλής συγκέντρωνε στοιχεία από μετανάστες, τους οποίους εντόπιζαν και προσέγγιζαν τα τρία μέλη του κυκλώματος και στη συνέχεια έφτιαχνε τα πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα και τα πουλούσε στους ενδιαφερόμενους, έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, συνελήφθη ένας ακόμη 23χρονος υπήκοος Πακιστάν, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν δύο πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, τα οποία είχε προμηθευτεί, από τα μέλη του κυκλώματος.

Για κατοχή πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων συνελήφθησαν, χθες, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, έξι Πακιστανοί μετανάστες. Οι μετανάστες εγκλωβισμένοι στο νησί εδώ και τρεις περίπου μήνες επιχειρούσαν με τα πλαστά αυτά έγγραφα τα οποία είχαν προμηθευτεί έναντι 400 περίπου ευρώ το ένα, να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής για Πειραιά.

 

 

   .

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση