GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πανικός στο ΣτΕ με άνδρα που απειλούσε να αυτοκτονήσει

Πανικός επικράτησε στο Συμβούλιο της Επικρατείας όταν άτομο ψυχικά διαταραγμένο αυτοτραυματίστηκε στο δεξί χέρι με ένα κομμάτι γυαλί, ε...


Πανικός επικράτησε στο Συμβούλιο της Επικρατείας όταν άτομο ψυχικά διαταραγμένο αυτοτραυματίστηκε στο δεξί χέρι με ένα κομμάτι γυαλί, ενώ απώθησε βιαίως τον αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αθανάσιο Ράντο όταν εκείνος προσπάθησε να τον καθησυχάσει.
Το ξέσπασμά του προκλήθηκε μετά την απόρριψη αιτήματος πενιάς που είχε υποβάλλει στο Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ  προκειμένου να του χορηγηθεί χωρίς αμοιβή  δικηγόρος  για  να καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης με την οποία παύθηκε οριστικά από την εργασία του.
Συγκεκριμένα ο  63χρονος "πρωταγωνιστής" του πρωτοφανούς επεισοδίου, όπως ο ίδιος είπε, εργαζόταν ως νυχτοφύλακας στο Αστεροσκοπείο Αθηνών και απολύθηκε.
Σήμερα πήγε στο Γ΄ Τμήμα και εκεί πληροφορήθηκε από την προϊσταμένη ότι το αίτημα που είχε υποβάλλει απορρίφθηκε, καθώς δεν προσκόμισε τις αναγκαίες βεβαιώσεις που  του είχαν ζητηθεί. Παράλληλα του δόθηκε αναλυτική λίστα με τις αναγκαίες βεβαιώσεις  που έπρεπε να προσκομίσει ώστε  να επανεξεταστεί το αίτημα πενίας του.
Κατόπιν αυτού, άρχισε να φωνάζει και να βρίζει κατά των δικαστών και των υπαλλήλων της γραμματείας ενώ απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει.
Στο "στόχαστρό" του μπήκε  και ο πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος, ο οποίος  περνώντας έξω από το γραφείο της προισταμένης άκουσε τη φασαρία και μπήκε να δει τι συμβαίνει.
Ο  63χρονος όχι μόνο δεν σταμάτησε να φωνάζει αλλά άρχισε να βρίζει χυδαία τον κ. Ράντο και έβγαλε ένα κομμάτι γυαλί από την τσέπη του και έκοψε το δεξί του χέρι στο ύψος του βραχίονα.
Ο  κ. Ράντος τον πλησίασε σε μια προσπάθεια να τον ηρεμήσει, αλλά εκείνος συνεχίζοντας να βρίζει χυδαία απώθησε βιαίως τον αντιπρόεδρο.
Άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ  που κατέφθασαν στο Ανώτατο Δικαστήριο έπειτα από τηλεφώνημα των υπαλλήλων οδήγησαν το δράστη του περιστατικού στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, καθώς αρνήθηκε να μπει σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Όπως έγινε γνωστό, ο άνδρας αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, δεν έχει οικονομικούς πόρους, ενώ πρόσφατα έχασε το ένα του παιδί.
Εκτός αυτού όμως, στο ΣτΕ σημειώθηκε σήμερα  ακόμη ένα περιστατικό: στις 4.30 τα ξημερώματα ομάδα 10 κουκουλοφόρων ατόμων έριξε στην πρόσοψη και τις σκάλες εισόδου του Δικαστηρίου κόκκινη και μαύρη μπογιά και κατόπιν αποχώρησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση